0 0
Twee keer asperges met zalm

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1/2 bussel witte asperges
1/2 bussel groene asperges
4 takjes verse dille
2 zalmfilet
4 plakjes gerookte zalm
zure room
1/2 citroen
olijfolie
koolzaadolie
1 blokje kippenbouillon
peper en zout
ongezouten boter

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Twee keer asperges met zalm

Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Het is weer aspergetijd en dit is een receptje dat ik onlangs als voorgerechtje maakte.

 

Steps

1
Done

Schil de witte asperges, snijd de vezelige uiteinden weg en kook of stoom ze gaar. Snijd vezelige uiteinden weg bij de groene asperges en halveer ze in de lengte. Verhit een licht ingevette grilpan en gril de asperges kort aan beiden zijden. Blancheer de helft van de dilleblaadjes. Giet ze af en mix ze zo fijn mogelijk met de koolzaadolie, een beetje citroensap, peper en zout. Verwarm de zure room lichtjes en breng op smaak met bouillonpoeder, peper, zout, een beetje citroensap en de overige fijngehakte dille.
Bestrooi de zalm met peper en zout. Verhit de boter in een pan tot hij lichtjes bruinig wordt. Bak hierin de vis aan beide zijden goudbruin, maar laat hem binnenin nog sappig.

2
Done

Schik de witte asperges aan één kant van het bord, leg hierop de gebakken zalm en werk af met de zure room. Leg aan de andere kant de groene asperges, leg hierop een rolletje gerookte zalm en werk af met de dille olie.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Zeeduivel, prosciutto, erwtencrème en hasselback aardappelen
previous
Zeeduivel, prosciutto, erwtencrème en hasselback aardappelen
vegetarische sushi
next
Hoso-Maki met gemarineerde komkommer
Zeeduivel, prosciutto, erwtencrème en hasselback aardappelen
previous
Zeeduivel, prosciutto, erwtencrème en hasselback aardappelen
vegetarische sushi
next
Hoso-Maki met gemarineerde komkommer

Add Your Comment