0 0
Hoso-Maki met gemarineerde komkommer

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
De komkommer
1/2 komkommer
50 g water
50 g suiker
50 g witte wijnazijn of chardonnay azijn
De sushirollen
2 norivellen
2 porties bereide sushirijst bereiden volgens verpakking met Japanse rijstazijn en suiker)
sushimatje
Wasibimayonaise
4 eetlepels mayonaise
1 eetlepel wasabi
sap van 1/2 limoen
Afwerking
Kikoman sojasaus
gari ingemaakte Japanse gember
radijsscheuten

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Hoso-Maki met gemarineerde komkommer

vegetarische sushi

Features:
  • Glutenvrij
  • Lactosevrij
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • De komkommer

  • De sushirollen

  • Wasibimayonaise

  • Afwerking

Directions

Share

Ik ben dol op sushi en met deze rollen probeerde ik mijn vegetarische ouders te overtuigen. Als je niet gewend bent aan de smaak van nori, wasabi en gemarineerde gember dan is dit natuurlijk een nieuwe ervaring. Gelukkig viel het in de smaak.

Nog sushi? Kijk hier.

Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!

Steps

1
Done

De gemarineerde komkommer

(voorbereiding minstens 2 uur op voorhand)
Breng het water, de azijn en suiker aan de kook, tot de suiker is opgelost. Neem van het vuur en laat afkoelen. Snijd de komkommer in lange repen van ca. 1 cm dikte, (liefst repen zonder zaden). Doe de repen in een plastieken doos of leg ze in een schaal en overgiet met het azijnmengsel. Zorg er wel voor dat ze onderstaan. Zet de komkommer afgedekt in de koelkast voor minstens twee uur. Giet ze daarna af en laat uitlekken en dep ze droog.

2
Done

Rol het rolmatje (makisu) plat uit op het werkblad. Leg een vel nori met de ruwe kant omhoog op het matje. Verdeel een kwart van de sushirijst over de nori, maar laat aan de achterkant 1 cm onbedekt. Druk de rijst glad. Leg in het midden een rij komkommerrepen.

Neem het matje in beide handen en rol hem voorzichtig, van u af, op waarbij u ervoor zorgt dat de komkommer in het midden blijft. Knijp voorzichtig in het opgerolde matje om de nori-rol stevig te maken.  Ontrol het matje voorzichtig en maak met de rest van de ingrediënten nog een rol. Meng alle ingrediënten voor de mayonaise onder elkaar.

Snijd de rollen elk in acht stukken met een zeer scherp mes. Veeg het mes schoon met een met rijstazijn bevochtigde doek na elke snede.

3
Done

Schik de sushi op een bord, geef er ingemaakte gember en een kommetje sojasaus bij. Werk het bord af met een streepje wasabimayonaise en de radijsscheuten.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Twee keer asperges met zalm
next
Tomatengazpacho, gelei van grijze garnaal en grijze garnaal
previous
Twee keer asperges met zalm
next
Tomatengazpacho, gelei van grijze garnaal en grijze garnaal

Add Your Comment