Zelfgeoogst en zelfgemaakt, dat smaakt’
Zopas verscheen bij Stichting Kunstboek het leuke boekje ‘Zelfgeoogst en zelfgemaakt, dat smaakt’. Een waarheid als een klok, wat mij betreft. Sinds enkele jaren geniet ik zelf van een bescheiden oogst uit eigen moestuin. Voor wie geen plaats, tijd of zin heeft om een moestuin te houden, kan terecht bij zogenaamde zelfpluktuinen of zelfoogstbedrijven. In Vlaanderen zijn zo’n 20 twintigtal bedrijven of boerderijen, waar je als consument of beter als lid een oogstaandeel koopt. Het voordeel is dat je zelf enkel hoeft te oogsten wat je nodig hebt, terwijl anderen voor jou het hele proces dat vooraf gaat invullen. Wil je meer weten, koop dan zeker het boek.
Ook voor wie geen behoefte heeft aan zelf oogsten is dit boek een goede leidraad om divers en gezond te eten. Het boek is ingedeeld in rubrieken zoals klein fruit, noten en stamfruit, groente, kruiden en eetbare bloemen. Er staan tal van recepten in, waaronder ook enkele van mezelf. Naast elk goed beschreven recept, lees je ook over de gezondheidswaarde van de producten, pluk- en bewaartips en hoe je ze het best kunt verwerken.
Zelfgeoogst en zelfgemaakt, dat smaakt
Stichting Kunstboek
ISBN 978-90-5856-486-3