Ingredients
-
1 kg aardpeerook topinamboer genoemd
-
margarine of boter
-
room of sojaroom
-
peper en zout
-
nootmuskaat
-
250 g (winter)postelein
-
4 roodbaarskan vervangen worden door andere witte visfilets
-
150 g grijze garnalenbij voorkeur hand gepeld. Bewaar de schalen en kopjes in de diepvriezer om later een fond van te maken.
-
olijfolie
Directions
De feestdagen komen er aan. Vroeger gaf ik in mijn kookatelier workshops ‘feestelijk koken zonder stress’ en elk jaar waren ze al maanden op voorhand uitverkocht. Ik zorgde altijd voor een klassiek menu en voor een modern. Ze waren altijd gemakkelijk voor te bereiden en eenvoudig te maken. Zoals dit voorgerechtje, dat perfect kan dienen voor de feestdagen. Puur en eenvoudig, maar super van smaak! Postelein is een vergeten groente met een mooi blad en lange steeltjes, je zou het kunnen vervangen door jonge spinazie. Voor de Pascale Naessens fans onder jullie, dit is helemaal volgens de goede voedselcombinaties.
Steps
1
Done
|
Schil de aardperen. Houd 2 grote aardperen apart. Snijd de rest in de helft en kook gaar in gezouten water. Pureer ze met een mixer met een klontje boter en een scheutje melk of room. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Snijd de overige aardperen in blokjes en stoof in een beetje boter, breng op smaak met peper en zout. |
2
Done
|
Was de postelein, houd enkele blaadjes als garnering en laat de rest in een kookpot met deksel en een klontje boter, peper en zout slinken (zoals bij spinazie). Mix en zeef tot een mooie groen jus ontstaat. Is het geheel te dik, voeg dan een scheutje kippen- of groentebouillon toe. Snijd elke visfilet in drie. Bak de met peper en zout gekruide vis in een klontje boter. |
3
Done
|
Verdeel de aardperenpuree over 4 verwarmde borden, schik hierop de vis, werk af met de gestoofde aardpeerblokjes, de jus van postelein, grijze garnaal en posteleinblaadjes. |