• Home
  • Groenten
  • Roodbaars, crème van aardpeer, jus van postelein en grijze garnaal
1 0
Roodbaars, crème van aardpeer, jus van postelein en grijze garnaal

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 kg aardpeer ook topinamboer genoemd
margarine of boter
room of sojaroom
peper en zout
nootmuskaat
250 g (winter)postelein
4 roodbaars kan vervangen worden door andere witte visfilets
150 g grijze garnalen bij voorkeur hand gepeld. Bewaar de schalen en kopjes in de diepvriezer om later een fond van te maken.
olijfolie

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Roodbaars, crème van aardpeer, jus van postelein en grijze garnaal

Features:
  • Glutenvrij
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

De feestdagen komen er aan. Vroeger gaf ik in mijn kookatelier workshops ‘feestelijk koken zonder stress’ en elk jaar waren ze al maanden op voorhand uitverkocht. Ik zorgde altijd voor een klassiek menu en voor een modern. Ze waren altijd gemakkelijk voor te bereiden en eenvoudig te maken. Zoals dit voorgerechtje, dat perfect kan dienen voor de feestdagen. Puur en eenvoudig, maar super van smaak! Postelein is een vergeten groente met een mooi blad en lange steeltjes, je zou het kunnen vervangen door jonge spinazie. Voor de Pascale Naessens fans onder jullie, dit is helemaal volgens de goede voedselcombinaties.

 

Steps

1
Done

Schil de aardperen. Houd 2 grote aardperen apart. Snijd de rest in de helft en kook gaar in gezouten water. Pureer ze met een mixer met een klontje boter en een scheutje melk of room. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Snijd de overige aardperen in blokjes en stoof in een beetje boter, breng op smaak met peper en zout.

2
Done

Was de postelein, houd enkele blaadjes als garnering en laat de rest in een kookpot met deksel en een klontje boter, peper en zout slinken (zoals bij spinazie). Mix en zeef tot een mooie groen jus ontstaat. Is het geheel te dik, voeg dan een scheutje kippen- of groentebouillon toe. Snijd elke visfilet in drie. Bak de met peper en zout gekruide vis in een klontje boter.

3
Done

Verdeel de aardperenpuree over 4 verwarmde borden, schik hierop de vis, werk af met de gestoofde aardpeerblokjes, de jus van postelein, grijze garnaal en posteleinblaadjes.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Bananenmuffins
next
zeebaars met 3 structuren van bloemkool
previous
Bananenmuffins
next
zeebaars met 3 structuren van bloemkool

Add Your Comment