Ingredients
-
400 g fusilliKan ook met een andere korte pasta gemaakt worden.
-
1 grote ui
-
1 aubergine
-
200 g gerookt ontbijtspekspekblokjes
-
1 look
-
150 g champignons
-
15 kerstomaatjes
-
1 blik tomatenstukjes
-
2 theelepels oregano gedroogd
-
olijfolie
-
peper en zout
-
parmezaan
Directions
Wij eten zeker één keer per week pasta. Het is zo veelzijdig en snel klaar. Ideaal om restjes te verwerken. Omdat ik graag pittig eet voegde ik op het einde een beetje salsa del diavolo, dat is een pittig goed op basis van pepers. Eigenlijk een Italiaanse versie van sambal oelek.
Steps
1
Done
|
Breng het water voor de pasta aan de kook en voeg voldoende zout toe. Snijd de ui niet te fijn en de gewassen aubergine in grove blokjes. Snijd het spek in reepjes, de champignons in vier en de tomaatjes in de helft. Neem een wok of pan. Bak de ui glazig in hete olijfolie en voeg halverwege het spek, champignons en de aubergine toe, bak gedurende 5 minuten op een zacht vuurtje. Voeg de kerstomaatjes, het blik tomaten en een half blik warm water toe, alsook de geraspte of geperste look en de oregano. Plaats een deksel op de wok of pan en laat zachtjes pruttelen. Kook intussen de pasta al dente volgens de aangegeven kooktijd op de verpakking. |
2
Done
|
Giet de pasta af en breng de saus op smaak met peper en zout en voeg naar keuze chilipoeder of –pasta toe als je graag pikant eet en giet er een vleugje olijfolie bij. Doe de pasta bij de saus en meng goed onder elkaar. Serveer met geraspte parmezaan. |