0 0
Zo droog je tomaten in de oven

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Corrigeer aantal:
4 romatomaten
20 kerstomaatjes
4 takjes verse tijm
4 takjes verse rozemarijn
4 tenen knoflook
5 eetlepels olijfolie extra vergine
2 eetlepels balsamico azijn
peper en zout

Dit recept vastpinnen

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Zo droog je tomaten in de oven

Kenmerken:
  • Glutenvrij
  • Vegetarisch

Ingrediënten

Intro

Share

Gekonfijte tomaten, zongedroogde tomaten, semi gedroogde tomaten, tomaten uit de oven, half gedroogde tomaten … het zijn verschillende benamingen, maar het principe blijft hetzelfde, tomaten langzaam drogen. In dit recept gebruik ik romatomaten en kerstomaten door elkaar. Romatomaten bevatten minder zaden en sap dan gewone tomaten en kerstomaatjes zijn kleiner, waardoor je samen in de oven kunt plaatsen. Andere grotere tomaten zullen iets langer in de oven moeten. Deze tomaten zijn half gedroogd en kunnen zo verwerkt worden in allerlei gerechten; tapas/antipasti, voorgerechten, salades, pasta … Zelf proberen? zo droog je tomaten in de oven

Ik gebruik hier balsamico azijn, maar die kan eventueel vervangen worden door een beetje suiker. Experimenteer zeker met de kruiding. Gebruik bijvoorbeeld gedroogde oregano i.p.v. tijm en rozemarijn. Heb je teveel tomaten gemaakt, bewaar ze dan onder olijfolie in een goed afgesloten en steriele bokaal.

Liefhebber van tomaten? Hier vind je inspiratie.

Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!

Stappen

1
Klaar

Verwarm de oven voor op 160°C. Snij de romatomaten in vier en de kerstomaatjes in twee. Schik ze (eventueel op een vel bakpapier) op een bakblik. Verdeel de in dunne plakjes gesneden knoflook over de tomaten, ook de takjes tijm en rozemarijn. Druppel er de olijfolie en balsamico azijn over en bestrooi met peper en zout. Plaats 1,5 uur in de oven. Verwijder voor het gebruik de kruiden en de knoflook. Verwerk in salades, pasta en andere gerechten.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Zomerse salade met zure roomdressing
previous
Zomerse salade met zure roomdressing
Gegrilde groene asperges met burrata en chips van parmaham, pijnboompitten, balsamico en basilicum
next
Gegrilde groene asperges met burrata en chips van parmaham
Zomerse salade met zure roomdressing
previous
Zomerse salade met zure roomdressing
Gegrilde groene asperges met burrata en chips van parmaham, pijnboompitten, balsamico en basilicum
next
Gegrilde groene asperges met burrata en chips van parmaham

Opmerking toevoegen