0 0
Nasi goreng

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
500 g koude gekookte rijst (Thaise, basmati ...)
kokosolie
4 bio eieren
2 sjalot
2 look
1 rode Spaanse peper
2 koffielepels garnalenpasta trasi – te koop in Aziatische winkels
150 g gepelde tijgergarnalen
200 g gare kip mag ook een restje varkens- of rundvlees zijn
250 g Chinese kool
1 eetlepel ketjap manis Indonesische zoete sojasaus

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Nasi goreng

Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Nasi goreng is een erg populair gerecht in Indonesië en dat hebben we tijdens onze reis geweten. Bij het ontbijt, tijdens de lunch of het avondmaal, ik heb wel dagelijks mijn portie nasi gehad. De ene keer met stukjes kip, soms met kipsaté in pindasaus, nu en dan met gebakken kip, maar steeds met ei en een enkele keer met garnalen. De gebakken rijst, want dat wil nasi goreng eigenlijk zeggen, kan zowel witte rijst zijn als een mengeling van witte en rode of een andere soort. Tot voor mijn reis maakte ik nasi goreng met wat erwtjes, fijngesneden wortel en ui, look en stukjes gebakken ei  en serveerde ik het als bijgerecht. Nu gebruik ik dit authentieke recept, al moet ik de gedroogde garnalenpasta achterwege laten als mijn man thuis is, want die vond de geur niet te harden.

Op de foto zie je een versie die ik op Bali at, waar een hardgekookt ei in plaats van een gebakken spiegelei geserveerd werd, ik verkies het laatste. Je krijgt ook meestal Acar of zoetzure groenten (komkommer, wortel …) erbij geserveerd, vaak ook een potje sambal en natuurlijk kroepoek. Er bestaan uiteraard ontelbare variaties en al naargelang de restjes  die men in huis heeft worden er stukjes vlees (kip, rund, eend …) of garnalen toegevoegd.

Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen.
We zijn trouwens ook op Pinterest te vinden.
Voor wie glutenvrij eet, is er onze handige website www.glutenvrijleven.be
Hopelijk tot gauw!

Steps

1
Done

Maak de rijstkorrels los met een vork of je vinger. Het wel belangrijk dat de rijst koud is, anders absorbeert hij teveel olie. Verhit een wok met een beetje olie, roerbak hierin en op middelhoog vuur de fijngesneden sjalot, look, chili en gedroogde garnalenpasta gedurende 1-2 minuten. Opgelet, de garnalenpasta ruikt erg sterk, de smaak is essentieel en proeft uiteindelijk niet zo erg als hij ruikt. Voeg de garnalen toe en bak ze bijna gaar ca. 1 minuut, voeg dan de kool toe en de restjes vlees ( in stukken gesneden). Roerbak tot de kool een beetje zacht is ca. 2 minuten. Zet het vuur hoog en voeg de rijst, zout, ketjap en roerbak 2 minuten en zorg ervoor dat alles ingrediënten goed gemengd zijn. Neem van het vuur en houd warm. Bak intussen de vier spiegeleieren in een beetje olie.  Verdeel de nasi goreng over 4 borden en werk af met de spiegeleieren en eventueel een schijfje tomaat en/of komkommer.

2
Done

Voor een volledige maaltijd serveer naar keuze met gebakken kippenboutjes of kipsaté, rundsaté, gebakken uitjes (kant-en-klaar te koop), sambal, kroepoek en zoetzure groenten (Acar).

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Zuiders gemarineerd varkenshaasje
zelf dressing maken op basis van yoghurt
next
Zelf dressing maken
previous
Zuiders gemarineerd varkenshaasje
zelf dressing maken op basis van yoghurt
next
Zelf dressing maken

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here