Ingredients
-
1 van ca. 250 g varkenshaasje
-
1 takje rozemarijn
-
4 blaadjes salie
-
1 teen look
-
1 eetlepel tomatenpuree
-
7 eetlepels olijfolie
-
2 eetlepels witte balsamico
-
1 eetlepel vloeibare honing
-
peper en zout
Directions
Ondanks de voorspelde hitte ga ik woensdag nog eens een uitgebreid koken. Tenminste, de voorafjes en het nagerecht, het hoofdgerecht wil ik volledig buiten (lees op de barbecue) bereiden. Het is vooral BBQ wat hier de laatste tijd passeert, maar ik probeer zo weinig mogelijk traditionele hapjes op de rooster te leggen. Dit zuiders gemarineerd varkenshaasje bijvoorbeeld, zeer aromatisch gemarineerd met typische zuiderse ingrediënten als look, salie en rozemarijn. Lekker bij gemengde salade, aardappeltjes uit de oven, bonensalade, etc.
Let op! Het vlees moet 24 u. marineren.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
Meng alle ingrediënten, behalve het varkenshaasje, onder elkaar. Doe de marinade over in een langwerpige schaal of plastieken doos. Leg het varkenshaasje in de marinade en wentel het enkele keren om. Plaats de kom of doos afgedekt in de koelkast voor 24 uur. Draai het vlees regelmatig om of begiet het met de marinade. |
2
Done
|
Voor het grillen, het vlees uit de marinade halen en de kruiden en look er vanaf schrapen. Langzaam roosteren op een niet te hoog vuur. Controleer de gaarheid door af en toe op het vlees te duwen. Het moet nog een beetje veerkrachtig zijn, maar niet te. Leg het vlees, alvorens aan te snijden, enkele minuten aan de rand van de rooster om het warm te houden of verpak het in aluminiumfolie. |