Ingredients
-
enkele eetlepels kweeperengelei of jam
-
8 Amandelbrood van Jules Destrooper
-
2 zoete appel
-
ongezouten boter
-
kaneelpoeder
-
300 ml slagroom
-
4 eetlepels geroosterde amandelschilfers
Directions
Door restjes te verwerken krijg je soms verbazend lekkere gerechtjes. Neem nu dit laagjesdessert met appel, alweer met appel omdat ik dat nu eenmaal graag eet. Het werd opgebouwd uit restjes kweeperenjam en kweeperencompote die ik over had van het vorige gerecht (hertenkalf), wat verkruimelde koekjes, appel, slagroom en amandelschilfers.
Let op, het dessert moet enkele uren opstijven.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!
Eet je glutenvrij? Kijk dan ook eens op onze website www.glutenvrijleven.be
Steps
1
Done
|
Bak de appel in een beetje boter en breng op smaak met een vleugje kaneel. Laat afkoelen. Vul vier glazen onderaan met een laagje kweeperenjam, verdeel hierover een laagje slagroom, vervolgens een lepel kruimels, dan gebakken appels en opnieuw slagroom. Herhaal hetzelfde en eindig met slagroom. Plaats enkele uren in de koelkast, wanneer je het dessert één dag op voorhand maakt is het nog lekkerder. Strooi er voor het opdienen de amandelschilfers voer. Serveer met een glaasje calvados of niet alcoholisch met appelsap. |