0 0
Klein, maar fijn … tomaat garnaal met Italiaanse toets

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
4 troskerstomaatjes
4 eetlepels grijze garnalen (handgepeld)
balsamicosiroop kant-en-klaar, kan ook zelf gemaakt worden
1 handjevol verse basilicum
1 dikke kruimige aardappelen
frituurolie
fleur de sel

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Klein, maar fijn … tomaat garnaal met Italiaanse toets

Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Dit gevulde tomaatje is een lekker, maar klassiek aperitiefhapje. Ik maakte het toen ik in tijdnood was. De balsamico en basilicum geven het een Italiaanse toets.

Nog meer hapjes vind je hier.

Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Wist je trouwens dat we ook een Facebookgroep hebben? Hopelijk tot gauw!

Steps

1
Done

Hol de tomaatjes uit door een stukje van de bovenkant af te snijden en ze daarna leeg te lepelen. Leg de tomaatjes ondersteboven, zodat het overtollige vocht eruit kan lopen. Blancheer de basilicum kort (ca. 15 sec) in kokend water, giet af, spoel met ijskoud water, knijp het vocht eruit en mix met ca. 1 dl olijfolie. Zeef de olie door een fijn zeefje. Snijd de aardappel in ‘wafeltjes’ of plakjes, dep ze even droog op keukenpapier en bak ze goudbruin in frituurolie. Laat ze vervolgens uitlekken op een blaadje keukenpapier, bestrooi met fleur de sel en berg de chips, tot gebruik, op in een luchtdichte doos. Vul de tomaatjes met de garnalen.

Vorm op kleine (diepe) bordjes een cirkel van de balsamicosiroop, vul de cirkel met de basilicumolie en plaats hierop een gevuld tomaatje. Werk af met een basilicumblaadje en chips.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Pladijs met miso en prei
previous
Pladijs met prei en miso
Laagjesdessert met appel
next
Laagjesdessert met appel
Pladijs met miso en prei
previous
Pladijs met prei en miso
Laagjesdessert met appel
next
Laagjesdessert met appel

Add Your Comment