Ingredients
-
4 troskerstomaatjes
-
4 eetlepels grijze garnalen (handgepeld)
-
balsamicosiroopkant-en-klaar, kan ook zelf gemaakt worden
-
1 handjevol verse basilicum
-
1 dikke kruimige aardappelen
-
frituurolie
-
fleur de sel
Directions
Dit gevulde tomaatje is een lekker, maar klassiek aperitiefhapje. Ik maakte het toen ik in tijdnood was. De balsamico en basilicum geven het een Italiaanse toets.
Nog meer hapjes vind je hier.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Wist je trouwens dat we ook een Facebookgroep hebben? Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
Hol de tomaatjes uit door een stukje van de bovenkant af te snijden en ze daarna leeg te lepelen. Leg de tomaatjes ondersteboven, zodat het overtollige vocht eruit kan lopen. Blancheer de basilicum kort (ca. 15 sec) in kokend water, giet af, spoel met ijskoud water, knijp het vocht eruit en mix met ca. 1 dl olijfolie. Zeef de olie door een fijn zeefje. Snijd de aardappel in ‘wafeltjes’ of plakjes, dep ze even droog op keukenpapier en bak ze goudbruin in frituurolie. Laat ze vervolgens uitlekken op een blaadje keukenpapier, bestrooi met fleur de sel en berg de chips, tot gebruik, op in een luchtdichte doos. Vul de tomaatjes met de garnalen. Vorm op kleine (diepe) bordjes een cirkel van de balsamicosiroop, vul de cirkel met de basilicumolie en plaats hierop een gevuld tomaatje. Werk af met een basilicumblaadje en chips. |