Ingredients
-
2 zoete appel
-
2 peren
-
kaneelpoeder
-
boter
-
peren brandewijnPoire Williams, Birnenbrand, etc.
-
12 Amandelbrood van Jules Destrooper
-
4 bolletjes vanille-ijs
-
appel/perensapeen mengeling van de twee
-
2 eetlepels geroosterde amandelschilfers
Directions
Dit appel-peerdessert met amandelbrood en vanille-ijs is verhuisd van mijn oude blog. Het blijft een onweerstaanbaar lekkere combinatie. De presentatie mag veel moderner, maar dat komt nog… Het lijkt er op dat ik me aan het bekwamen ben in desserts, meer bepaald appeldesserts. Voor de tweede keer op rij heb ik goed gescoord met een nagerecht waarin appeltjes verwerkt zaten. Nu moet ik alleen mijn repertoire wat zien uit te breiden. Hier volgt alvast het eerste dessert; een laagjesdessert met amandelbrood, flinterdunne amandelkoekjes van Jules Destrooper, gebakken appelen en peren, een vleugje kaneel en een bolletje vanille-ijs. Het werd geserveerd met een glaasje Caldiff (een soort Italiaanse Calvados). Dit dessert is het lekkerst wanneer je het een dag op voorhand maakt.
Tip: Met behulp van een metalen vormpje maak je mooiere torentjes.
Fan van appel? Probeer dan zeker deze wentelteefjes van rozijnenbrood, vanilleparfait en gepocheerde appel
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
Schil de appelen en peren en snijd in fijne blokjes. Stoof ze in een beetje boter tot ze gaar zijn, maar niet uit elkaar vallen. Breng op smaak met een snuifje kaneel. Flambeer met de perenbrandewijn en laat afkoelen. Vorm met de gebakken appelen en peren en de koekjes een torentje of een soort lasagne door een koekje te bedekken met een laagje appelen en peren. Leg hierop weer een koekje, opnieuw een laagje appelen en peren en als laatste weer een koekje Maak vier porties en zet deze afgedekt in de koelkast. Laat appel/perensap inkoken tot een siroop. Rooster in een droge koekenpan de amandelschilfers tot ze licht gebruind zijn. Leg voor de afwerking op elk torentje een bolletje vanille-ijs, verdeel hierover een beetje siroop en bestrooi het geheel met de amandelschilfers. |