Ingredients
-
2 dl volle room
-
2 eiwitten
-
20 g suiker
-
120 g witte chocolade
-
1 peer
Directions
Deze lekkere witte chocolademousse met peer was één van de lekkernijen die ik in een verrassingskistje met nog 3 andere desserts serveerde. Dit recept is met rauwe peer, maar ik denk dat een koud gestoofd of in siroop gekookte peer nog een subtielere smaak geeft.
Let op dit moet enkele uren opstijven in de koelkast.
Meer zoet vind je hier.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
Klop de eiwitten met de suiker stijf. Laat de chocolade au bain-marie smelten. Voeg de gesmolten chocolade onder het geklopte eiwit. Klop de room lichtjes op (niet stijf) en meng dit voorzichtig onder het chocolademengsel. Schil de peer en snijd in stukjes. Verdeel over de bodem van de schaaltjes of potjes een beetje peer en vul verder af met de chocolademousse. Laat opstijven in de koelkast en werk af met stukjes peer. |