Ingredients
-
De mosselen
-
1 kg mosselen
-
1 stuk prei
-
1 laurierblad
-
2 stelen van de venkel
-
1 glas droge witte wijn
-
peper en zout
-
De saus
-
1/2 preiwit
-
1/2 venkel
-
10 champignons
-
1 look
-
8 troskerstomaatjes
-
1 pikant chorizo grillworstjeseventueel zonder gluten
-
enkele draadjes saffraan
-
olijfolie extra vergine
-
peper en zout
Directions
Mosselen hebben op zich niet veel nodig. Enkele aromatische groenten zoals ui en selderij en een flinke draai van de pepermolen zijn al voldoende om van een heerlijk potje mosselen te genieten. Aan de andere kant voelt dit schelpdiertje zich ook goed in mediterraan gezelschap. Vooral in de Spaanse keuken worden regelmatig mosselen verwerkt, denk bijvoorbeeld maar aan paella of tal van tapas. Voor deze pittige mosselen voegde ik pikante chorizo (Spaanse worst) toe, wat het gerecht pit geeft. De basis lijkt een beetje op de geurige mosselen, die ik al eerder maakte.
Meer mosselrecepten vind je hier.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
Doe de mosselen met de grof gesneden prei en venkel, laurier, witte wijn en peper in een kookpot en breng aan de kook, tot de schelpen open zijn. Giet het vocht af en vang ca. 200 ml op om in de saus te verwerken. Haal de mosselen uit de schelpen en zet opzij. |
2
Done
|
Stoof voor de saus, de fijnegesneden look, champignons en groenten, behalve de tomaten, aan in een beetje olijfolie. Voeg de saffraan en een scheutje mosselvocht toe, laat dit even inkoken en doe de gehalveerde tomaatjes erbij. Bevochtig opnieuw met het mosselvocht en laat weer inkoken, ga zo verder tot een niet te vloeibare, maar ook niet te dikke saus ontstaat. Doe de chorizoblokjes erbij, breng op smaak met peper en eventueel zout en roer goed om en voeg de tenslotte de mosseltjes toe. |
3
Done
|
Schep in 4 schaaltjes of soepkommetjes en werk af met een takje groen en serveer met een dikke snee boerenbrood. |