Ingredients
-
De panna cotta
-
4,5 dl room
-
4 eetlepels suiker
-
1 vanillestokje
-
3 gelatineblaadjes
-
De vijgen
-
4 - 5 verse vijgen
-
1,5 eetlepel suiker
-
1 vanillestokje
-
1,5 dl rode wijn
Directions
Guy is bij ons de dessertchef, maar af en toe doe ik mijn best om wat zoet op tafel te zetten. Onlangs maakte ik deze panna cotta met vijgen gepocheerd in rode wijn . Niet te zoet, niet te zwaar en met een beetje fruit, precies zoals ik het graag heb. Onze gasten hebben er ook van genoten.
Houd er rekening mee dat de panna cotta enkele uren moet opstijven.
Misschien lust je deze panna cotta met een soepje van rabarber ook wel.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
De panna cottaWeek de gelatine in koud water. Halveer het vanillestokje en schraap er met een scherp mes de kern of zaadjes uit. Doe deze bij de room in een steelpannetje en voeg ook de suiker toe. Breng drie minuten aan de kook en neem dan van het vuur en roer er de uitgeknepen gelatineblaadjes onder. Giet het mengsel over in 4 timbaaltjes of kopjes en zet weg in de koelkast tot de panna cotta opgesteven is. |
2
Done
|
Doe de wijn in een steelpannetje, voeg hierbij het vanillestokje en de suiker en breng aan de kook tot de suiker is opgelost. Draai het vuur tot matig en voeg de gehalveerde vijgen toe. Laat ca. 10 minuten pocheren, de vijgen mogen niet plat gekookt zijn, maar moeten nog voldoende stevig zijn. Schep de vijgen en het vanillestokje eruit en laat de rest van het wijnmengsel inkoken tot een siroop en laat deze afkoelen. |
3
Done
|
Stort de panna cotta op 4 diepe borden, dit gaat gemakkelijk wanneer je de potjes even in heet water dompelt. Werk af met de ingekookte siroop en de gepocheerde vijgen. |