Ingredients
-
1 rol pizzadeeg
-
1 - 2 eetlepels zure room
-
1 theelepel mierikswortelcrèmefacultatief
-
1/2 rode ui
-
1 zakje geraspte mozzarella
-
4 plakken gerookte zalm
-
enkele takjes verse dille
-
1 koffielepel kappertjes op azijn
-
1/2 theelepel roze peperbolletjesfacultatief
Directions
De kerstdagen liggen achter ons en onze koelkast ligt nog vol restjes. Zonde om daar niets mee te doen. Het leert je trouwens creatief te koken, zo zonder handleiding en met wat je in huis hebt. Het is in elk geval mijn favoriete manier van koken. Met een restje zure room, zalm en dille toverde ik deze witte pizza met gerookte zalm en dille op tafel. Poepsimpel! Afgewerkt met kappertjes, rode ui en roze peper.
Zoek je nog een hapje voor oud & nieuw of voor nieuwjaar? Met gerookte zalm scoor je altijd. Maak mini pizzaatjes door met een glas of ring kleine vormpjes uit te steken. Beleg ze verder zoals hieronder beschreven staat.
Je kunt voor deze witte pizza met gerookte zalm en dille een goede kant- en-klare pizzabodem nemen. Omdat ik glutenvrij eet koos ik voor het glutenvrije pizzadeeg van Herta. Voor het beste resultaat gebruik je een pizzasteen en bak je de pizza kort in een oven op hoge temperatuur.
Meer pizzasuggesties vind je hier.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
Verwarm de oven (en pizzasteen) voor op 220°C. |
2
Done
|
Beleg de pizzabodem met mozzarella, verdeel er de uiringen en zalm over. Werk af met kappertjes en peperbolletjes. Plaats in de oven (op de pizzasteen) en bak 10 - 15 minuten of zoals aangegeven op de verpakking. |
3
Done
|
Haal de pizza uit de oven en werk af met de verse dille en de rest van de gerookte zalm. |