0 0
Tiramisu een tikkeltje anders

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

300 gr Amaretti (koekjes)
500 gr mascarpone
6 eetlepels fijne suiker
3 eieren
klein scheutje Amaretto likeur
1 kop sterke koffie
om te bedekken cacaopoeder

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Tiramisu een tikkeltje anders

Features:
  • Glutenvrij
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Er bestaan wel honderden variaties van tiramisu. En ja, ook dit is er één van. Zonder lange vingers maar met authentieke amaretti of amandelkoekjes (wie glutenvrij eet kan best op de verpakking controleren of de koekjes wel glutenvrij zijn). Te koop bij elke Italiaanse supermarkt of speciaalzaak, maar ook in sommige supermarkten. De amaretti maken deze tiramisu dus net een tikkeltje anders…

Meer lekkere desserts vind je hier.

Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!

Steps

1
Done

Begin met de dooiers van de eiwitten de scheiden en klop de eiwitten met 3 eetlepels suiker volledig stijf in 1 kom. Doe er een scheutje Amaretto bij en roer er de mascarpone onder.

2
Done

In een andere kom klop je de eierdooiers met opnieuw 3 eetlepels suiker wit.

3
Done

Voeg het opgeklopte eiwit bij de eigelen toe.

4
Done

Dompel de Amaretti-koekjes heel even in de koffie. Enkel de onderkant! Schik ze op de bodem van een schaal of individuele potjes. Giet er een deel van het mengsel over en schik er terug een laag koekjes op. Doe de rest van de mascarpone erop.

5
Done

Zet het in de koelkast en laat 2 uurtjes opstijven. Bestrooi vlak voor het serveren het cacaopoeder erover.

Guy

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
kappertjes, rode ui en roze peper.
previous
Witte pizza met gerookte zalm en dille
zelfgemaakte visfond
next
Zelfgemaakte visbouillon
kappertjes, rode ui en roze peper.
previous
Witte pizza met gerookte zalm en dille
zelfgemaakte visfond
next
Zelfgemaakte visbouillon

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here