Ingredients
-
300 gr Amaretti (koekjes)
-
500 gr mascarpone
-
6 eetlepels fijne suiker
-
3 eieren
-
klein scheutje Amaretto likeur
-
1 kop sterke koffie
-
om te bedekken cacaopoeder
Directions
Er bestaan wel honderden variaties van tiramisu. En ja, ook dit is er één van. Zonder lange vingers maar met authentieke amaretti of amandelkoekjes (wie glutenvrij eet kan best op de verpakking controleren of de koekjes wel glutenvrij zijn). Te koop bij elke Italiaanse supermarkt of speciaalzaak, maar ook in sommige supermarkten. De amaretti maken deze tiramisu dus net een tikkeltje anders…
Meer lekkere desserts vind je hier.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
Begin met de dooiers van de eiwitten de scheiden en klop de eiwitten met 3 eetlepels suiker volledig stijf in 1 kom. Doe er een scheutje Amaretto bij en roer er de mascarpone onder. |
2
Done
|
In een andere kom klop je de eierdooiers met opnieuw 3 eetlepels suiker wit. |
3
Done
|
Voeg het opgeklopte eiwit bij de eigelen toe. |
4
Done
|
Dompel de Amaretti-koekjes heel even in de koffie. Enkel de onderkant! Schik ze op de bodem van een schaal of individuele potjes. Giet er een deel van het mengsel over en schik er terug een laag koekjes op. Doe de rest van de mascarpone erop. |
5
Done
|
Zet het in de koelkast en laat 2 uurtjes opstijven. Bestrooi vlak voor het serveren het cacaopoeder erover. |