0 0
Witte pizza met gerookte zalm en dille

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 rol pizzadeeg
1 - 2 eetlepels zure room
1 theelepel mierikswortelcrème facultatief
1/2 rode ui
1 zakje geraspte mozzarella
4 plakken gerookte zalm
enkele takjes verse dille
1 koffielepel kappertjes op azijn
1/2 theelepel roze peperbolletjes facultatief

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Witte pizza met gerookte zalm en dille

Features:
  • Glutenvrij
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

De kerstdagen liggen achter ons en onze koelkast ligt nog vol restjes. Zonde om daar niets mee te doen. Het leert je trouwens creatief te koken, zo zonder handleiding en met wat je in huis hebt. Het is in elk geval mijn favoriete manier van koken. Met een restje zure room, zalm en dille toverde ik deze witte pizza met gerookte zalm en dille op tafel. Poepsimpel! Afgewerkt met kappertjes, rode ui en roze peper.

Zoek je nog een hapje voor oud & nieuw of voor nieuwjaar? Met gerookte zalm scoor je altijd. Maak mini pizzaatjes door met een glas of ring kleine vormpjes uit te steken. Beleg ze verder zoals hieronder beschreven staat.

Je kunt voor deze witte pizza met gerookte zalm en dille een goede kant- en-klare pizzabodem nemen. Omdat ik glutenvrij eet koos ik voor het glutenvrije pizzadeeg van Herta. Voor het beste resultaat gebruik je een pizzasteen en bak je de pizza kort in een oven op hoge temperatuur.

Meer pizzasuggesties vind je hier.

Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!

Steps

1
Done

Verwarm de oven (en pizzasteen) voor op 220°C.
Ontrol het pizzadeeg. Meng de zure room met de mierikswortelroom en bestrijk hiermee het deeg. Snij de ui in halve ringen, trek of snij de zalm in repen en bewaar de helft om af te werken.

2
Done

Beleg de pizzabodem met mozzarella, verdeel er de uiringen en zalm over. Werk af met kappertjes en peperbolletjes. Plaats in de oven (op de pizzasteen) en bak 10 - 15 minuten of zoals aangegeven op de verpakking.

3
Done

Haal de pizza uit de oven en werk af met de verse dille en de rest van de gerookte zalm.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Vegetarische paddenstoelen wellington met vekle, spruiten, raapjes en wortel
previous
Vegetarische paddenstoelen wellington
tiramisu een tikkeltje anders
next
Tiramisu een tikkeltje anders
Vegetarische paddenstoelen wellington met vekle, spruiten, raapjes en wortel
previous
Vegetarische paddenstoelen wellington
tiramisu een tikkeltje anders
next
Tiramisu een tikkeltje anders

Add Your Comment