Zo maak je een gezondere borrelplank
Het zomert en dat betekent ’s avonds langer op het terras doorbrengen en gasten ontvangen, m.a.w. borrelen. Wij hebben ons alcoholverbruik drastisch ingetoomd en borrelen tegenwoordig vaker met mocktails, alcoholvrij bier, homemade ice tea en (smaak)water. Saai? Helemaal niet! Het biedt bovendien meer voordelen dan je denkt. Ons slaappatroon is verbeterd, we staan ’s ochtends frisser op, de weegschaal is vriendelijker, het is veel gezonder, enz. Je geniet bovendien meer van je pintje of glas wijn als je toch eens drinkt. Borrelen met gasten blijft natuurlijk leuk en het wordt nog gezelliger met een borrelplank of met hapjes. Alleen moet je oppassen dat je na de zomer geen kilo’s bent bijgekomen. Wij kiezen daarom voor een gezondere borrelplank en die maak je zo:
- Kies voor groenten en dips (heel jaren 80, maar blijft lekker). Snij de groenten in hapklare stukken en repen.
- Ga voor dips zoals zelfgemaakte pesto, tzatziki, tarama, auberginedip, hummus, yoghurtdip enz.
- Kaas is altijd lekker, maar bevat veel calorieën, neem dan beter feta. Strooi er wat sumak of oregano over. Maak caprese spiesjes met kerstomaat, mini mozzarella en verse basilicum, feta en meloenspiesjes enz.
- In olie geconserveerde artisjokken, uitjes, champignons enz. zijn gezonder dan bijvoorbeeld chips en borrelnootjes. Je kunt ook zelf groenten grillen.
- Maak bijvoorbeeld gegrilde auberginerolletjes of rol bosjes rucola op in een schijfje bresaola.
- Vul aan met (mini) grissini of pizza croccantina, blokjes foccacia, tortillachips natuur enz.
- Laat je fantasie de vrije loop.
Nood aan meer inspiratie? Kijk dan zeker eens op Pinterest. want dat in een onuitputtelijke bron van inspiratie. Je kunt er onze gerechten ook op terugvinden, net als op Instagram en Facebook .
Maak er nog een heerlijke zomer van!