Ingredients
-
1 bladerdeeg taartbodem
-
3 bio eieren
-
150 ml room of sojaroom
-
100 g feta
-
3 kleine tomaten
-
2 chorizo grillworstjesverse worstjes, gedroogde worst kan eventueel ook
-
naar smaak peper en zout
-
1 takje dragonvers
-
1 takje venkelkruidvers
-
2 takjes bladpeterselie
-
8 blaadjes basilicumblaadjes
-
1 takje oreganovers
-
Directions
Een quiche is ideaal om restjes te verwerken. Lekker als lunch of bij een glaasje wijn, bier of cava. Voor de quiche gebruikte ik kant-en-klaar bladerdeeg, veel verse kruiden, een restje feta, enkele tomaten en verse chorizoworst. Kan zowel koud als warm gegeten worden.
Steps
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 200°. |
2
Done
|
Snijd de chorizo in kleine blokjes en bak ze in een beetje olijfolie tot ze gaar zijn. Verwijder de zaden van de tomaten en snijd in blokjes. Rol het deeg uit en bekleed een taartvorm met het deeg, gebruik het bijgeleverde bakpapier. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Verdeel de chorizo over de bodem, alsook de tomaatjes en de verkruimelde feta. Haal de kruidenblaadjes van de stelen en verdeel enkele blaadjes dragon, peterselie en oregano over de feta. Snijd de rest fijn. |
3
Done
|
|
4
Done
|