Ingredients
-
250 g zalmfilet
-
1 tl limoen zeste, geraspt
-
25 g panko of paneermeel
-
2 limoenschil en sap
-
1/2 el muntblaadjesfijngesneden
-
1 eilosgeklopt
-
naar smaak peper en zout
-
kokosolie
-
250 g tagliolini (pasta)verse, kant-en-klaar te koop
-
250 g zeekraal
-
1 pakje groene aspergetips of mini asperges
-
2 lente-ui
-
1/2 gepekelde citroenkant-en-klaar te koop
-
4 blaadjes citroenverbenakan eventueel weggelaten worden
-
3 blaadjes citroenmelisse
-
1 look
-
olijfolie
-
Directions
Zalm behoort niet tot mijn favoriete vissen, tenzij in burgers, gerookt of rauw. Voor dit gerecht vormde ik verse zalm om tot zalmgehaktballetjes. Hetzelfde principe als voor de zalmcakes of zalmburgers die ik al eerder maakte. Ik speelde met de citrus smaken van verbena, melisse, opgelegde citroen en verse limoen. Ze brengen een leuk evenwicht tegen de zilte smaak van de zeekraal en vis. De zalmgehaktballetjes kunnen ook als hapje geserveerd worden met een frisse yoghurtdressing. De verse tagliolini werd gekocht, maar je kan die evengoed zelf maken. Het is een soort dikke spaghetti.
Steps
1
Done
10 + 30
|
De zalmballetjesSnijd de zalm met een mes tot een fijne tartaar. Meng het zalmgehakt met de panko, lente-ui, en ei. Voeg kruiden, zout en peper toe en meng goed. Vorm kleine balletjes van het mengsel en plaats minimaal 30 min. afgedekt in de koelkast. Bak de balletjes in de kokosolie goudbruin. |
2
Done
|
De pastaHaal de lelijke en harde stukjes van de zeekraal. Halveer de asperges en spoel allebei grondig. Blancheer elk apart, zeer kort en laat uitlekken. Snij de look fijn en de lente ui grof. Snij de schil van de opgelegde citroen in fijne reepjes, evenals de kruiden. Kook de pasta al dente in gezouten water. |
3
Done
|
Verhit een flinke scheut olijfolie en bak op een zacht vuurtje de look en lente-ui, voeg de groenten erbij, alsook de ingelegde citroenreepjes. Hooguit 3 minuten roerbakken. Schep alles goed onder elkaar. Voeg de uitgelekte pasta toe en breng op smaak met de fijngesneden verbena en melisse, peper, zout, limoensap en zeste (schil). Roer er nog een flinke scheut olijfolie onder en serveer warm met de zalmballetjes. |