Culinair atelier in Culinair ambiance
Dit is de leukste herinnering en de reden waarom ik blijf bloggen. Het gaat over mijn originele blog ‘culinair atelier’, die ik in 2007 heel bescheiden gestart ben, in een periode dat bloggen nog in zijn kinderschoenen stond, en die 10 jaar later werd afgesloten. Over de 2.000.000 visits stonden er op de teller. Helaas hield het blogplatform van Skynet ermee op en moest in helemaal opnieuw beginnen. Nu is het als ‘oude rot in het vak’ concurreren met al die leuke jonge en enthousiaste bloggers en influencers. Maar we doen het nog steeds met evenveel passie en goesting.
Iedere maand kijk ik uit naar de dag dat het culinaire magazine AMBIANCE in de brievenbus valt. Toen ik vrijdagmiddag gehaast, de stapel post en reclame uithaalde had ik niet eens in de gaten dat mijn favoriete kookblad ertussen zat. Pas toen ik de post van de reclame scheidde ontdekte ik de, mooie lentegroene, cover. Ik nestelde me met een kopje thee op de bank en begon te bladeren. Ver ben ik niet geraakt. Stom verbaasd zag ik op pagina 10, onder de rubriek cyberchef, mijn eigen blog staan! Nog voor ik het artikel gelezen had, sloeg ik al een vreugdekreetje. Na het lezen van de, in mijn ogen, wel zeer lovende kritiek, werd ik zelfs een beetje ontroerd. Het is superfijn om te weten dat mensen mijn recepten en de hele sfeer die ik er rond probeer te creëren, weten te waarderen. Dankjewel Culinaire Ambiance en dankjewel beste lezers!
Voor wie het tijdschrift (nog) niet in huis heeft, dit is wat Ambiance over mijn blog schreef:
Deze maand stuitten we op een pareltje van een foodblog, en dan nog wel ééntje van eigen bodem. Niet toevallig uit Limburg (met heel wat nuttige links naar plaatselijke restaurants en fietsroutes), want daar weten ze wat ‘goed leven’ is. En dat blijkt ook uit deze site. Hier moeten foodies aan het werk zijn die dag en nacht met eten en wijn bezig zijn. Sla er alleen al maar de indrukwekkende lijst met recepten op na. Mooi uitgewerkt en met zeer verdienstelijke foto’s. Of de talrijke wijntips- en weetjes. En niet onbelangrijk: de teksten zijn niet alleen met liefde maar ook met kennis van zaken geschreven. Ook het lijstje met kookboeken en het overzicht van favoriete restaurants in het buitenland verraadt dat we hier met echte die hard foodies te maken hebben. Bovendien hebben de bloggers, behalve een goede smaak voor lekker eten, ook aandacht voor de ambiance die erbij hoort. Wie Nick Cave, Tom Waits, Beck, Charles Mingus en andere jazzgoden als achtergrondmuziek kiest, mag ons altijd uitnodigen. Mochten er Oscars voor foodblogs bestaan, dan verdient deze alleszins een mooie nominatie …