De wereld op je bord bij Partaasch in Genk
Wanneer we op reis of op stap gaan, zoek ik steeds naar ‘hidden gems’. Unieke plekjes of restaurants om te bezoeken. Maar die verborgen parels liggen soms net om de hoek. Neem nu Partaasch. Letterlijk verstopt in het imposante oude mijngebouw van Waterschei, nu beter bekend als Thor Park. Partaash doet het mijnverleden alle eer aan, zowel qua interieur als op het bord. Er zijn veel verwijzingen naar het mijn verleden, het zwarte goud en het delen of partager des plats.
Op de kaart staan gastro tapas om te delen of om als voorgerecht te bestellen. Je vindt er invloeden van over de hele wereld en er wordt ook aan de vegetariërs gedacht.
Wij zijn al vaker bij Partaash gaan eten en we hebben een positieve evolutie meegemaakt. De laatste keer proefden we in een gezelschap van zes heel wat lekkere gastro bites. Daarmee bedoel ik dat we veel geproefd hebben. Er viel weinig of niets aan te merken. Ze hebben duidelijk hun draai gevonden.
Wij genoten o.a. van de open taco met ceviche van zeebaars, de bun met gerookte paling, de carpaccio van Limousin, coquilles van traag gegaard knolselder, Asian Flavoured mosselen, de open taco ‘Pork Belly’, de tataki van tonijn enz. Ook de wijnkaart is dik in orde.
Ga zeker eens proeven!
https://www.partaasch.be/
NB. Verwar Partaasch niet met de zomer- of winterbar Thor Terrazza, dit is een volledig andere keuken.
We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Je vindt ons ook op Pinterest.