Julie, Julia en ik
Er zijn nogal wat oude posts, van mijn vorige blog culinair atelier, waar ik geen afscheid van kan nemen. Dit is weer zo eentje van 4 januari 2011. Het zal je niet verrassen dat ik verzot ben op films en series die met eten en koken te maken hebben. Gelukkig hebben we tegenwoordig Netflix en zo. 😉
Mijn eerste werkdag van het nieuwe jaar. Ben jij ook zo blij dat die overdadige feestdagen voorbij zijn? Ik heb gisteren met veel plezier de kerstdecoratie opgeborgen en dat hoofdstuk afgesloten. Het waren wel leuke feesten in fijn gezelschap met uiteraard heerlijk eten, veel bubbels en lekkere wijn, maar genoeg is genoeg. Mijn weegschaal heeft het alarmpeil bereikt en de komende weken zullen eerder aan de sobere kant zijn. Gek dat een mens zich steeds laat meeslepen door die feesten, goed wetende dat elk stuk taart en elke praline er ook weer af moet.
Dat afslanken is meteen één van mijn goede voornemens voor dit nieuwe jaar. Daarnaast heb ik er nog wel enkele, zoals deze blog regelmatig updaten. Tijdgebrek is meestal de boosdoener, maar ook daar probeer ik dit jaar wat aan te doen. In elk geval heb ik weer een boost gekregen en dat komt omdat één van mijn kerstcadeaus de leuke film ‘Julie & Julia’ was.
Het zijn eigenlijk twee verstrengelde waargebeurde verhalen, die zich in een andere tijd afspelen. Je hebt het leven van Julia Child, een Amerikaanse die in de jaren vijftig in Parijs woonde. Uit liefde voor lekker eten en als tijdverdrijf leerde ze in de befaamde kookschool ‘Le Cordon Blue’ de kneepjes van de Franse kookkunst. Ze schreef er een standaardwerk over, dat een bestseller werd en nog later kreeg ze haar eigen kookprogramma’s op de Amerikaanse televisie. Aan de andere kant heb je het verhaal van Julie Powell, een jonge schrijfster uit New York met een saaie kantoorbaan, die een doel in haar leven mist. Op een dag in 2002 besluit ze een blog te beginnen en omdat ze graag kookt, gaat ze de uitdaging aan om in 365 dagen alle 524 recepten uit het meesterwerk ‘Mastering the art of French Cooking’ van Julia Child te bereiden en er verslag over uit te brengen. Haar blog wordt zo een succes dat er uiteindelijk een boek en nog later deze film van komt.
Het verhaal van beide vrouwen is voor mij zo herkenbaar omdat ik net als hen gepassioneerd ben door koken en bovendien een aantal jaren geleden met deze blog begonnen ben. Mijn succesverhaal is heel wat bescheidener, maar ik beleef alleszins evenveel plezier in het koken en het schrijven als beide dames.
Laat je ons ook weten wanneer je een tip van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen.