https://kookleefgeniet.be
  • Thuis
  • Recepten
  • Leef & Geniet
  • Glutenvrij Leven
  • Muziek
  • Over Ons
  • Contact
  • Links
  • Thuis
  • Recepten
  • Leef & Geniet
  • Glutenvrij Leven
  • Muziek
  • Over Ons
  • Contact
  • Links
  • Home
  • Allerlei
  • Restaurant Per Se New York

Restaurant Per Se New York

Posted on jan 15th, 2019
by Inge
Categories:
  • Allerlei

Dit eetavontuur beleefde ik jaren geleden en ik schreef er een verslag over op mijn oude blog. Het is een leuke herinnering, die ik hier toch wil delen. Per Se is één van de restaurants van Thomas Keller, toch wel één van mijn favoriete chefs. Hij heeft ook heel wat Michelin sterren achter zijn naam staan.

Enkele maanden geleden had ik het geluk om bij Per Se in New York te gaan eten, het tweede restaurant van Thomas Keller. Regelmatige bezoekers van deze blog herinneren zich misschien nog hoe moeilijk het was om bij zijn andere restaurant The French Laundry binnen te geraken. Bij Per Se ging het iets gemakkelijker, waarschijnlijk dankzij de ontstane ‘connecties’. Het voltallige bedienende personeel was bij onze aankomst op de hoogte van ons eerdere avontuur bij de FL en deed er alles aan om die ervaring te evenaren. We kregen een schitterend plekje toegewezen. Per Se ligt aan Columbus Circle t.o.v. Central Park en is ondergebracht in Time Warner, een shopping center, op zich een vreemde keuze voor één van de beste restaurants ter wereld, maar qua ligging schitterend. Het restaurant heeft enorm grote ramen en bestaat uit verschillende niveaus zodat iedereen een prachtig uitzicht heeft. Per Se is veel grootser dan het eerder landelijke en gezellige French Laundry. Ondanks dat er achter beide restaurants dezelfde filosofie schuilgaat, was er toch een duidelijk verschil merkbaar. De bediening was bij Per Se veel meer aanwezig, terwijl die bij FL eerder onzichtbaar was en veel professioneler leek. We spreken in beide restaurants van top en dan bedoel ik ook echt top, de details waarover ik het nu heb zijn slechts een bevinding, geen waardeoordeel. Wat me wel stoorde was dat de gerechten te snel op elkaar volgde en achteraf bleek ook waarom dat zo was. Ze dubbelden de tafels gewoon, wanneer de eerste lading gasten weg ging kwam de volgende. Iets wat in de VS de meest normale zaak is, maar het was de eerste keer dat ik dat in een toprestaurant meemaakte. Men zegt wel eens: ‘Hoe later op de avond hoe schoner het volk’, bij Per Se ging dat echt wel op. In de vroege uurtjes zaten er eerder onopvallende gasten, later op de avond kwam het meer mondaine volkje aandraven. Dit was duidelijk één van de hotspots van New York. Achteraf las ik in een stadsmagazine dat mensen hun eerstgeborene zouden verkopen voor een tafeltje bij Per Se en dat ze een hypotheek op hun huis zouden nemen om er te kunnen eten. Dat is natuurlijk allemaal sterk overdreven. Goedkoop is het absoluut niet, maar zoiets doe je ook maar eens in de zoveel tijd. Voor negen gangen betaal je 275 dollar per persoon, zonder drank uiteraard, daarvoor krijg je een unieke ervaring en de allerbeste producten die er maar te vinden zijn. Het is een ultieme droom voor een foodie als ik en ik ben er mij van bewust dat ik dit de eerstkomende tijd niet meer zal meemaken, maar wat je hebt gehad kunnen ze je niet meer afnemen 😉

De hoofdreden van ons bezoek aan dit befaamde restaurant (in 2008 nummer 6 in de wereld) was natuurlijk de keuken. Uiteraard waren de verwachtingen hoog gespannen, we hadden immers een vergelijkingspunt. Net als bij de French Laundry heb je de keuze tussen het Chef’s tasting menu (fijnproeversmenu van de chef) en Tasting of vegetables (groentemenu), telkens 9 gangen. Omdat ik bij FL zo genoten had van het groentemenu, besloot ik me ook dit keer te laten verrassen. Het is immers een grotere uitdaging om negen vegetarische gerechten te bereiden, dan te toveren met oesters, kaviaar of wild. Ik ruilde enkel één gerechtje in voor de ‘Butter poached Nova Scotia Lobster’.

Het festijn werd gestart met een glaasje Veuve Clicquot 1999 en enkele hapjes waaronder een soesje mornay en tuilles met artisjokmousse en zalm, daarna volgde de negen gangen.

Tasting of vegetables

‘Mousse de topinambours’, Toasted Hazelnuts, Lingonberries and Garden Tarragon. Een mousse van topinamboer, geroosterde hazelnoten, vossenbessen (soort veenbes) en dragon. Het was een frisse starter en de smaken zaten goed, maar het gerechtje had geen wauw effect.

Salad of Maitake mushrooms, Soy Beans, Sweet Carrots, Cilantro Shoots, an Mirin ‘Pearls’ with Kombu Broth. Salade van Maitake paddenstoelen, sojabonen, zoete wortel, korianderscheutjes, Mirinparels (mirin is Japanse zoete rijstwijn) en bouillon van Kombu (soort zeewier).
Dit was heel lekker, niet super verrassend, maar wel heel mooi en goed uitgevoerd. Helemaal niets op aan te merken.

White wine poached Seckel Pear, Anson Mill’s Golden Polenta, Fennel Bulb an Seckel Pear Relish with Roquette Coulis. In witte wijn gepocheerde Seckel peer (mini peervariëteit), gouden polentablokjes, flinterdun krokantje van venkel, relish van Seckel peer en coulis van rucola (notensla). Een perfect gerechtje, niet alleen mooi ogend maar ook zeer harmonieus qua smaak.

Butter Poached Nova Scotia Lobster, croquette de Ris de Veau, ‘Keepsake Farms’ Escarole and Lemon-Scented Yogurt. In boter gepocheerde Nova Scotia kreeft, kroketje van zwezerik, andijvie met citroen geparfumeerde yoghurt. Ook dit was zalig, alleen vond ik dat de gekonfijte citroen veel te overheersend was. Een klein stukje was meer dan voldoende geweest en daarom liet ik ook het overgrote deel liggen.

French Laundry Garden Musquée de provence pumpkin pot pie, Honey Poached Cranberries Chestnuts and Brussels Sprouts with chestnut ‘Velouté’.
Een mondvol voor: Een kastanjevelouté met spruitjes en in honing gepocheerde cranberries geserveerd in een pompoentje uit de tuin van de French Laundry, afgedekt met een krokant deegkorstje.  Een zeer interessant wintersoepje. Kastanjes en spruitjes zijn een goed koppel en de cranberries maakte het geheel zeer boeiend. Ik vond het persoonlijk een beetje zoet, maar heb er toch erg van genoten.

‘Salvatore Brooklyn Ricotta’ Agnolotti, Glazed Celeriac, Confit of Crosnes and Celery Branch with Black Winter Truffle Cream. Ricotta Agnolotti (gevulde pasta), geglaceerde knolselderij, konfijt van Crosnes (Chinese mini knolletjes) en selderijstelen met crème van zwarte wintertruffel. De smaken van dit zeer lekkere gerecht vloeiden prachtig in elkaar.

‘La Peral’, English Walnut Shortbread, Marinated Purple top Turnips, Candied Walnuts and Petite Mâche with ‘Purée de Pruneaux d’Agen’.
La Peral (Spaanse blauwe schimmelkaas), Engels Shortbread met walnoten, gemarineerde raapjes, veldsla, gesuikerde walnoten en een puree van pruimen uit Agen (Stad in zuid Frankrijk bekend om zijn blauwe pruimen). Dit vond ik misschien wel het lekkerste gerechtje van de avond. Een schitterende combinatie van kaas met groenten, noten en de zoete toets van de pruimenpuree.

Pink Champagne Granité, Passion Fruit Pudding. Roze champagne granité met passievruchtpudding. Heerlijk dessert, fruitig en fris.

Black Currant Cobbler, Butter ‘Croustillant’, Black Currant Compote and Diane St. Clair’s Buttermilk Sherbert. Cobbler (gebakje) van cassis (zwarte bes), met cassiscompote an botermelkijs. Cassis of zwarte bes heeft een uitgesproken smaak, maar ik houd er wel van en de combinatie van de ingrediënten leverde ook hier weer een super dessert op. Niet te zoet, net goed.

 

Chef’s tasting

Ik wil je het chef’s tasting menu ook niet onthouden:

‘Oyster and Pearls’, ‘Sabayon’ of Pearl Tapioca with Island Creek Oysters and SterlingWhite Sturgeon Caviar. Oesters en Parels (kaviaar), een klassieker bij Keller, toch experimenteert hij er telkens weer mee.

‘Gâteau’ of Hudson Valley Moulard Duck Foie Gras, Pistachio ‘Génoise’, Compressed Red Sensation Pears, Cipollini Onion Shoots, Frisée Lettuce and Spiced Port Gelée with toasted Brioche. Taartje van foie gras met pistache, rode peer, uienscheutjes, frisée sla, gekruide portgelei en brioche toast.

Crispy Skin Fillet of ‘Loup de Mer’, Castelvetrano Olives, Sunchokes, Garlic Chips and Petite Cilantro with ‘Ajo Blanco’.  Op vel gebakken zeewolf, olijven, Sunchokes (knolgewas, een soort aardpeer), lookchips, koriander en ‘Ajo Blanco (Amandel gazpacho)

Butter poached Nova Scotia Lobster (zie boven)

Saddle of 24 Carrot Farm’s Rabbit ‘En Persillade’, ‘Farcie à la Mousse de Pimenton’ Piperade, Sylvetta and Rabbit Jus. Konijn op verschillende wijzen.

Degustation of Broken Arrow ranch Venison, Honey Poached Cranberries, Young Beets and garden Mâche with Juniper-Scented Venison Jus
Proeverij van wild met in honing gepocheerde cranberries, jonge bietjes en veldsla met een wildjus op smaak gebracht met jeneverbes.

‘Gabietou’ Celery Seed Melba, Violet Artichokes and marinated Celeriac with Balsamic Glaze. Gabietou (kaas uit de Pyreneeën), krokantje van selderijzaadjes, artisjokharten, gemarineerde knolselderij en balsamicosiroopr.

Red Verjus Sorbet, Per Se Raisins, Grape tuille and Gingerbread Crumble. Sorbet van rode verjus, Per Se rozijnen, tuille van druiven en gemberbroodcrumble

‘Banoffee’, Devil’s Food Cake, Chocolate ‘Marquise’ and Malt ‘Crémeux’ with Banana-Crème Fraîche Sherbert. Dessert op basis van chocolade en banaan, de natte droom voor chocoholics.

Als afsluiter krijg je altijd een mooi assortiment van ‘Mignardises’, juweeltjes van zoetigheid en de beroemde Donuts & Cappuccino.

De wijnen werden aangepast aan beide menu’s:
Dr. Weims-Prüm, Riesling, Kabinett, ‘Wehlener Sonnenurh, ‘Mosel 2007
Királyudvar, Tokaji Cuvée, ‚Ilona’, Hungary 2002
Nicolas Joly, Savennières ‚Clos de la Coulée de Serrant’ 2004
Bergström, Pinot Noir ‘Single Barrel Selection’, Willamette Valley 2006
Shelter, Cabernet Sauvignon, ‘Headwater’, Nappa Valley 2005

Thomas Keller weet als geen ander hoe pure ingrediënten van topkwaliteit te harmoniëren tot goddelijke gerechtjes. Hij heeft een schitterend team en omdat hij niet op twee plaatsen gelijk kan zijn, volgt hij zijn personeel in New York, op een scherm vanuit zijn keuken in Yountville, Napa Valley, Californië. Een perfectionist kan je hem wel noemen, dat straalt van alles af.

Als ik moet kiezen tussen Per Se of French Laundry, dan gaat mijn voorkeur zonder twijfel naar French Laundry. Per Se was uiteraard ook een schitterende ervaring, maar de gerechten hebben veel minder indruk op mij gemaakt dan die van FL. Ik durf zelfs te opperen dat Le Saint James in Bouillac (Bordeaux), waar ik vorige zomer was een veel grotere indruk op mij heeft nagelaten.

Voordat ik het lijstje sterrenrestaurants in het buitenland afwerk, ga ik mij eens op ons eigen landje richten. Er zijn dicht bij huis nog zoveel dingen te ontdekken.

http://www.perseny.com/

Meer op stap en genieten vind je hier.

Laat je ons ook weten wanneer je een tip van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw! 

  • Michelin sterren
  • New York
  • Per Se
  • sterrenrestaurants
  • Thoams Keller
  • uit eten
  • Zonder categorie

Inge

Opmerking toevoegen Reactie annuleren

Hallo,

Hallo,

Fijn dat je hier bent!

Wij zijn Inge en Guy, optimisten en levensgenieters. Wij proberen onze 55+ lijven soepel te houden met wandelen. Aan natuur geen gebrek, want wij wonen met onze hond, katten, kippen en schaapjes aan de rand van het Nationaal Park Hoge Kempen in het mooie Limburg.

Koken is een gedeelde passie en daarover bloggen, doen we ‘tussen de soep en de patatten’. De seizoenen bepalen grotendeels wat er op het bord komt en we gaan steeds voor evenwichtige gerechten met een eigen tintje of voor klassiekers uit binnen- en buitenland. Er is extra aandacht voor het glutenvrij dieet, maar ook als je vegetariër, flexitariër of pescotariër bent, zit er voor jou zeker wat lekkers bij.

Kook, Leef, Geniet staat voor leven in balans. Evenwicht in de keuken, maar ook in ons leven. Een dagje minder werken in de week geeft ons nl. extra tijd om leuke dingen te doen, zoals reizen, cultuur snuiven, tuinieren, yoga, Scandinavische misdaadseries bingen, gasten ontvangen, muziek luisteren en zoveel meer.

Kortom, wij scheppen plezier in de grote kleine dingen.

Zoek op ingrediënt

Zoek op maand/jaar

Luister naar Kook Leef Geniet

Onze playlists vind je op Spotify of onder de rubriek muziek. Luister alvast deze ↓

 

Tags

aardappelen amuse asperges Aziatisch champignons coquilles courgette deegwaren dessert ei eieren feestelijk feta Fruit gezond glutenvrij grijze garnaal groenten hapje herfst Italiaans kip komkommer mosselen paddenstoelen paprika parmezaan pasta pompoen rijst risotto salade soep spaghetti spek tomaat tomaten vegetarisch Veggie vis voorgerecht zalm zoet zomers Zonder categorie
Foto Marion Michele – Unsplash
zomerse ananas met rode vruchten, muntsuiker, kokosmelk en limoen
©️Culinair Atelier
Zeeland
drankjes
tomaat-garnaal een beetje anders
© kook leef geniet
speculaassterren
© culinair atelier
jong vosje in de tuin
© culinair-atelier.com
Zelf make-up remover maken
©️www.culinair-atelier.com
ontbijt bowl met warme appel en granola
© culinair-atelier.com

Recente berichten

  • Zo maak je Mechelse koekoek met zomergroenten
  • De wereld op je bord bij Partaasch in Genk
  • Zo maak je een gezondere borrelplank
  • Wat zijn de kenmerken van een gezond persoon?
  • Dit is waarom wandelen zo gezond is

Volg ons op Instagram

kookleefgeniet

kookleefgeniet
[ DIGITALE PAUZE ] Wij lassen voor onbepaalde tij [ DIGITALE PAUZE ]  Wij lassen voor onbepaalde tijd een digitale pauze in. Het is niet de eerste keer dat ik twijfel of ik wel wil doorgaan met de blog. Jaren geleden heb ik al eens een hele lange pauze ingelast, maar toen begon het weer te kriebelen. Wie weet... In elk geval serveren wij dit jaar geen feestmenu's. Voortaan gaan wij koken en uit eten zonder foto's te nemen. Ook tijdens het wandelen en stappen zal ik niet langer mijn camera bij de hand houden. Kortom, we gaan weer lekker ouderwets doen. 😀 

Wie kookinspiratie en recepten zoekt, kan dat nog steeds op de blog vinden. www.kookleefgeniet.be

Alleszins heel erg bedankt om ons trouw te volgen. Misschien tot later...

#kookleefgeniet #digitalepauze #digitalbreak #pauze #digitaldetox #socialmediabreak #socialmediadetox
[ PINO & CLAUDIA ] Een wit hemd dragen als je pas [ PINO & CLAUDIA ]  Een wit hemd dragen als je pasta met tomatensaus gaat eten, is geen goed idee. Maar bij Pino en Claudia hebben ze daar een handige oplossing voor 😀. Vader en dochter, bekend van 'Mijn keuken, mijn restaurant ' weten hoe ze gasten moeten ontvangen. Hun passie voor Italiaans koken, proef je niet alleen, maar je voelt het ook. We hadden een heerlijke avond in dit ongedwongen huiskamerrestaurant. Niet onbelangrijk, ze hielden ook rekening met mijn glutenvrije wensen. Zeker een aanrader. 

#pinoenclaudia #mijnkeukenmijnrestaurant #italianfood #italianrestaurant #homemadecooking #glutenfree #glutenvrijgenk #kookleefgeniet
[ TRIO VAN VIS ] met tagliatelle, grijze garnalen [ TRIO VAN VIS ] met tagliatelle, grijze garnalen en zeekraal. We zijn terug thuis en brengen een ode aan de zee  met dit pastagerecht. Super eenvoudig, maar wel heel lekker. De basis van de saus is mosselkookvocht. Dat vriezen we nl. in. Het vocht wordt ingekookt met een scheutje room en opgewerkt met boter. De vis (tonijn, zalm en kabeljauw) is gebakken. Verder wordt dit gerecht afgewerkt met gebalanceerde zeekraal en gepelde garnalen. Smakelijk!

#glutenfreepasta #triovanvis #seafood #fish #recepten #kookleefgeniet #glutenvrij #glutenfreefoodie
[ BOULOGNE SUR MER ] Binnen de oude stadsmuren van [ BOULOGNE SUR MER ] Binnen de oude stadsmuren van 'le ville haute' vind je tal van mooie gebouwen en huizen, een basiliek, kleurrijke parkjes en gezellige restaurants. Wij proefden van streekproducten zoals soup de poisson en escargots.

#coteopale #boulognesurmer #opaalkust #herfstvakantie #france #dekust #frankrijk
In Mers-les-Bains nabij Le Tréport is de tijd bli In Mers-les-Bains nabij Le Tréport is de tijd blijven stilstaan. Denk de auto 's weg en je waant je in de jaren 20 van vorige eeuw. Het is vergane glorie, maar nog steeds charmant. De kleurrijke Belle Époque- en Art Nouveauvilla's zijn prachtig en een bezoek meer dan waard. 

#merslesbains #letreport #normandie #normandy #belleepoque #artnouveau #architecture #holiday #shorttrip #france #kookleefgeniet
[ VERBORGEN MOOIS | JONCKHOLT ] Een prachtig bos, [ VERBORGEN MOOIS | JONCKHOLT ]  Een prachtig bos, een statig kasteel, een eeuwenoude ruïne en  zalig weer, meer is er niet nodig om onze zondag compleet te maken. 

#visitlimburg #visitbilzen #wandeleninlimburg #wandelenindenatuur #jonckholt #kasteelwandeling #kookleefgeniet
[ MOSSELEN OSTENDAISE ] made by Guy naar het recep [ MOSSELEN OSTENDAISE ] made by Guy naar het recept van @sergioherman uit zijn boek Hommage, 50 mosselrecepten voor eenvoudige bereidingen. Zoals we van Sergio gewoon zijn, zat ook dit gerecht boordevol smaak. Heerlijk!

#sergioherman #mosselen #mosselrecept #mussels #musselrecipe #kookleefgeniet #weekendfood #weekendvibes #weekendcooking
[ SCHELVIS | PREI | KERVEL ] Het is hier de laatst [ SCHELVIS | PREI | KERVEL ] Het is hier de laatste tijd wat stiller, maar dat wil niet zeggen dat we niet meer koken.  Zolang er gegeten moet worden, blijven we natuurlijk koken. 😀 Ik vind het bloggen wel meer en meer een opgave, vooral omdat ik overdag al professioneel met sociale media en computeren bezig ben.

Kookleefgeniet is een hobbyproject en het moet natuurlijk plezant blijven. Recepten uitwerken en posten zijn erg tijdrovend en momenteel wil ik die tijd aan andere zaken spenderen. Dus voorlopig blijft het hier en op de blog wat rustiger. Je vindt er uiteraard nog  heel veel recepten en inspiratie en ik blijf wel regelmatig posten, alleen iets minder. Alvast bedankt voor jullie begrip. 

Wat het visgerecht betreft, dat is gebakken schelvis met aardappelpuree, gestoomde prei en een beurre blanc met kervel, afgewerkt met rauwe champignons, tomaat en kervel.
[ TRAAG GEGAARD BUIKSPEK ] Geen recept van mezelf, [ TRAAG GEGAARD BUIKSPEK ] Geen recept van mezelf, maar wel de moeite om te delen. 

Voor 4-6 personen heb je het volgende nodig:
1,2 kg buikspek zonder been, velkant ingekerfd 
125 ml sojasaus
125 ml water
sap van 1 grote sinaasappel
3 reepjes sinaasappelschil
2 eetlepels verse gember, fijn geraspt
2 steranijs
1 kaneelstokje
4 kruidnagels
2 eetlepels  bruine suiker
Bloemkoolpuree voor evenveel personen en eventueel nog andere groenten. Ik serveerde er nog geroosterde worteltjes bij dat recept vind je wel op onze blog www.kookkeefgeniet.be

Verwarm de oven voor op 160 °C. Gebruik een scherp mes om het  buikspek in 4-6 rechthoekige porties te snijden. Schik de porties strak tegen elkaar (met het vel naar boven) in een rechthoekige braadslede. Meng in een kom soja, water, sinaasappelsap, schil, gember, steranijs, kaneel, kruidnagel en suiker. Roer om en giet dan over het buikspek (moet het spek bijna volledig bedekken). Gaar het spek niet afgedekt in 3 uur gaar. Laat het even rusten alvorens te serveren.

Haal uit de oven, breng de resterende vloeistof aan de kook in een sauspan en verwijder overtollig vet. Bind de saus (indien gewenst) met een theelepel maïsmeel opgelost in een een beetje water.

Serveer met de bloemkoolpuree.

Thanks to @spierwinefarm for the recipe

#porkbelly #buikspek #braisedporkbelly #traaggegaardbuikspek #cookingforfriends #kookleefgeniet
[ ZONDAGWANDELING ] Alweer een prachtig en divers [ ZONDAGWANDELING ]  Alweer een prachtig en divers wandelgebied ontdekt @nationaalparkhogekempen Rond kasteel Pietersheim in Lanaken valt veel te zien en te beleven, een waterburcht, een kinderboerderij, mooie bossen enz. 

#nationaalparkhogekempen #natuurpuntlimburg #limburg #visitlimburg #wandelen #wandelenindenatuur #wandeleninlimburg #wandelendoetjegoed  #herfst #autumnwalks #blogger #sundayfunday
[ CAVATELLI CARCIOFI E GAMBERI ] Geen tijd? Dan ma [ CAVATELLI CARCIOFI E GAMBERI ] Geen tijd? Dan maak je snel deze pasta met scampi en artisjokharten op olie. De glutenvrije cavatelli brachten we mee uit Italië, maar je vindt hem zeker ook online. Je kunt de kleine pasta uiteraard ook vervangen door penne of fusili. ⁠
⁠
Je vindt dit en nog veel meer (glutenvrije) pastarecepten op onze blog. Volg de rechtstreekse link in onze bio (profiel) @kookleefgeniet⁠
⁠
#cavatelli #glutenfreecavatelli #pastarecept #snellerecepten #kookleefgeniet #glutenvrijepasta #glutenfreepasta #recept
[ KREEFT ] met salieboter, limoen en pasta alla ch [ KREEFT ] met salieboter, limoen en pasta alla chitarra. Zalig om eens niet te 'moeten' koken en zeker als je van zo'n heerlijk bord mag proeven.  Guy verwerkte glutenvrije pasta alla chitarra in dit recept van @sergioherman uit het boek Sergio's smaakmakers. Alla chitarra (gitaarpasta) verwijst naar het toestel met snaren waarmee deze pasta gemaakt wordt. Wij kochten de pasta afgelopen zomer in Italië. Het was alweer om duimen en vingers af te likken. 

#sergiossmaakmakers #kreeft #glutenfreepasta #glutenfree #lobsterpasta #glutenvrijgenieten #glutenfreefoodie #kookleefgeniet
[ GLUTENVRIJE CRACKERS ] Wij zijn steeds op zoek [ GLUTENVRIJE CRACKERS ]  Wij zijn steeds op zoek naar lekkere glutenvrije producten en soms komen die gewoon aanwaaien. Wij ontvingen afgelopen week nl. deze lekkere glutenvrije crackers van @lepaindesfleurs De crackers zijn niet alleen glutenvrij, maar ook biologisch. Ze zijn licht en knapperig en het ideale alternatief voor brood en komen in twee variaties, nl. boekweit en kastanje. 

Ik belegde de crackers met manchego kaas en homemade paprika confituur, dat recept vind op onze blog (zie link in bio) maar ook met huisgemaakte artisjokken spread en tonijnsalade. Je kunt er eindeloos mee variëren. Ik ben fan en zal de komende weken vaker lunchen met deze lichte crackers. Oh ja, probeer ook de Crousty Bio Cacahuète, een heerlijke lichte snack op basis van pinda's. 

@mrs.dieteo #gekregen #lepaindesfleurs #crackers #gkutenfreecrackers #glutenfree #glutenfreefood #glutenfreefoodie #getest #glutenvrij
[ KOOLRABI & ZALM ] Een gratin van aardappel, kool [ KOOLRABI & ZALM ] Een gratin van aardappel, koolrabi en gerookte zalm, het is eens wat anders. Makkelijk en snel te maken, het hoeft alleen 40 minuten in de oven. Je kunt hem zelfs een dag op voorhand maken, want de dag erna smaakt de gratin nog beter. Serveer er een fris slaatje bij en je hebt een complete maaltijd. Ik koos ervoor om een salade te maken met de jonge blaadjes van koolrabi, Chinese kool en raapstelen  uit de moestuin. Het recept vind je binnenkort op de blog.

#gratin #potatogratin #gratindelegumes #smokedsalmon #koolrabi #kohlrabi #kohlrabilasagne #kohlrabirecipes #kohlrabiauflauf #kookleefgeniet #foodblogger #foodblog #glutenvrij #glutenvrijgenieten #glutenvrijerecepten #glutenfree
[ SEPTEMBER ] is bijna voorbij en daar ben ik niet [ SEPTEMBER ] is bijna voorbij en daar ben ik niet rouwig om. Het was een drukke maand en daarom werd er weinig geëxperimenteerd in de keuken en nog minder gepost op de blog. Dit is dus september in een notendop. Op naar oktober...

#kookleefgeniet #foodblogger #foodblog #foodbloggers #foodblogfeed #foodandlifestyleblog #foodandlifestyleblogger #glutenfree #glutenfreerecipes #glutenfreelife #glutenvrij #gezondleven #gezondgenieten #instagood #instafood #veggies #cooking #recipe
[ DE POORTERIJ ] Een week geleden waren wij te gas [ DE POORTERIJ ] Een week geleden waren wij te gast bij @restaurantdepoorterij Toch wel één van onze favorieten in de buurt. Wat chef Rudi Peters op het bord tovert met vooral groenten uit eigen tuin is ongelooflijk knap. Geen wonder dat ze op de 74ste plaats staan van de beste groenterestaurants ter wereld. Wij aten o.a. een tartaartje van wortel & kruiden, schelvis |prei|Anabel|dille, snoekbaars|knolselder|lamsoor| beukenzwam, varkenswang|spitskool|zoete peper|amandel, hoender|diepbeek ajuin|eekhoorntjesbrood|dragon, noten|vanille|Elstar Allemaal even lekker! 

#depoorterij #groenterestaurant #veggies #findining #bestveggierestaurant #visitlimburg #lekkerlimburgs #kookleefgeniet
[ STRACCI ALL'AMATRICIANA ] met crème van pecorin [ STRACCI ALL'AMATRICIANA ] met crème van pecorino naar een recept van @peppegiacomazza Eigenlijk moest dit pastagerecht gemaakt worden met paccheri, een grote tubevormige pasta. In glutenvrije versie helaas nog niet tegenkomen, maar Guy maakte er een eigen versie van en sneed in de plaats vellen glutenvrije lasagne in repen, ofwel stracci. Het was heerlijk! Recept vind je @njamtv 

#pasta #glutenfree #glutenfreepasta #mutti #njam #italianfood #kookleefgeniet
[ RODEKOOL STEAK ] Hou jij van rodekool? Ik ben er [ RODEKOOL STEAK ] Hou jij van rodekool? Ik ben er eigenlijk niet zo dol op, tenzij rauw en op deze manier als steak. Een dikke plak rode kool, gegaard in de oven, overgoten met balsamicodressing en met een topping van spek, Roquefort, appel en walnoten. Verrassend lekker! Je vindt het recept op onze blog, zie link in bio (profiel) @kookleefgeniet⁠
⁠
#food #foodporn #veggiesteak #foodblog #kookleefgeniet #foodblogfeed #recept #groentegerecht #veggies #instagood #rodekoolsteak #redcabbagesteak #glutenfree #redcabbage#lekkervanbijons
[ KRUIDIGE KIP ] met aubergine, dadels, rijst en p [ KRUIDIGE KIP ] met aubergine, dadels, rijst en pistachenoten. De inspiratie voor dit heerlijke ovengerecht haalde ik bij Nigella Lawson. Wie haar kent, weet dat haar gerechten makkelijk en snel te maken zijn. Ik vind het een ideaal gerecht wanneer je gasten krijgt, want je maakt het op voorhand klaar en schuift het daarna 40 minuten in de oven. Een lekker slaatje erbij en klaar! ⁠
Wil je het zelf proberen, kijk dan vlug op onze blog. ⁠
⁠
#foodgasm #delicious #foodie #instafood⁠
#chicken #recepten #watetenwevandaag⁠
#kitcheninspiration #cooking #kookleefgeniet ⁠
#food #homemade #easyrecipes ⁠
#dinnerideas #homecooking #ovenschotel
[ BIRCHER MUESLI ] Ben jij net als ik een slechte [ BIRCHER MUESLI ] Ben jij net als ik een slechte ontbijter? Maak je geen tijd om te ontbijten of krijg je 's ochtends geen hap binnen? Dan is deze Bircher muesli misschien een oplossing. Ik maak in het begin van de week een grote pot en eet er de rest van de week van. Het voordeel hiervan is dat je een potje mee naar het werk kan nemen of een kommetje eet wanneer jij trek hebt. Je kunt de muesli afwerken met geraspte appel en kaneel of vruchten die jij lekker vindt. Het volledige recept dat je dus naar smaak aanpast vind je op de blog: 
https://www.kookleefgeniet.be/recipe/een-gezonde-start-met-bircher-muesli/
Have a great weekend!

#birchermuesli #overnightoats #healthyrecipes#healthyrecipe#cleaneating#breakfast#wholefoods#mealprep#fuelyourbody #muesli #kookleefgeniet
Laad meer... Volg op Instagram

Volg ons op Facebook

Facebook

Volg ons

Kook, leef, geniet … over plezier scheppen in grote kleine dingen

  • Over ons
  • Privacybeleid

ALL RIGHTS RESERVED | © 2020 KookLeefGeniet

Vandaag is een mooie dag om cookies te accepteren. Gewoon voor wat ze zijn! Wij gebruiken cookies om je ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat. Liever niet nu? Kies je voorkeur bij cookie settings.
Cookie settingsAKKOORD
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren terwijl u door de website navigeert. Van deze cookies worden de cookies die indien nodig zijn gecategoriseerd, in uw browser opgeslagen omdat ze essentieel zijn voor het functioneren van basisfunctionaliteiten van de website. We gebruiken ook cookies van derden die ons helpen analyseren en begrijpen hoe u deze website gebruikt. Deze cookies worden alleen met uw toestemming in uw browser opgeslagen. U heeft ook de mogelijkheid om u af te melden voor deze cookies. Maar het afmelden van sommige van deze cookies kan een effect hebben op uw browse-ervaring.

Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN