Ingredients
-
6 - 8 visfiletsnaar keuze roodbaars, zeewolf, etc.
-
20 mosselen
-
1 rode Spaanse peper
-
1 sjalot
-
1 venkel
-
4 vastkokende aardappelen
-
2 tenen look
-
olijfolie
-
Ricardof pastis
-
enkele basilicumblaadjes
-
1 liter visfond
-
1 eetlepel tomatenpuree
-
peper en zout
Directions
Mosselen gaan er altijd in, dat bleek gisteren nog toen we onze bijna vijftig gasten tijdens een tuinparty, bij wijze van hapje, mosselen voorschotelden. Van de 20 kg was er amper nog iets over. Vorige week verwerkte ik een restje mosselen in deze snelle, op bouillabaisse, geïnspireerde vissoep. Als basis gebruikte ik een goed geconcentreerde visfond, maar met een zelf getrokken fond zou het waarschijnlijk nog lekkerder geweest zijn. Als vis koos ik roodbaars en zeewolf, maar elke vaste witvis is geschikt.
Weinig tijd, probeer deze snelle vissoep.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Je vindt ons ook op Pinterest. Voor glutenvrije tips, producten en eetgelegenheden kan je terecht op onze website GlutenVrijLeven! Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
Doe de schoongemaakte mosselen in een kookpot en giet er een scheutje Ricard over en bestrooi met peper en zout. Kook ze tot ze open gaan. Zet ze opzij. Stoof de sjalot, look, venkel en het pepertje aan in een beetje olijfolie. Blus met een flinke scheut Ricard. Voeg de visfond toe en breng aan de kook. Doe de aardappelen erbij en kook ze gaar in de visfond. Breng op smaak met peper en zout. Gaar vervolgens de vis kort in de fond en voeg de mosselen helemaal op het einde toe om nog een beetje op te warmen. Werk af met basilicum. |