Ingredients
-
1 kg appels
-
750 g suiker
-
1 glas water
-
2 eetlepels gemalen kaneel
Directions
Misschien had ik het recept voor deze appelconfituur met kaneel gisteren moeten geven, want het was de dag van het brood. Het is alleszins geen verloren moeite, want deze heerlijkheid kan je elke dag op je brood smeren. Al moet ik toegeven dat ik zelf niet zo een zoetekauw ben en eerder een voorkeur voor hartig beleg heb, maar appel in al zijn gedaanten vormt een uitzondering. Appeltjes in de pan, apfelstrudel, appelflappen, appelcake, appelgebak, appeltaarten, pannenkoek met appel, appelsorbet, gevulde appels in de oven … allemaal even lekker. De gasten die vanavond hun voeten onder mijn tafel schuiven krijgen trouwens een appeldessert. Jullie moeten nog even wachten, maar probeer alvast deze confituur of jam eens uit.
Wil je deze appelconfituur met kaneel liever zonder suiker maken, vervang de hoeveelheid suiker dan door 300 g Zusto.
Misschien lust je dit appeldessert ook wel.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
Schil de appelen, verwijder de klokhuizen en snijd in stukken. Doe de appels, suiker, water en kaneel in een kookpot met dikke bodem en breng aan de kook. Laat 20 tot 25 minuten op een zacht vuurtje pruttelen tot de gewenste dikte is bekomen. |