Ingredients
-
1/2 krop ijsbergla
-
1 stuk parmezaan (blok)
-
enkele sneetjes stokbrood of ciabatta
-
6 kippenhaasjes
-
olijfolie
-
1 eidooier
-
1 flinke koffielepel Dijonmosterd
-
100 ml koolzaadolie
-
1 teentje look
-
1,5 koffielepel ansjovispastaKan vervangen worden door 2 fijngehakte ansjovisfilets
-
1/2 citroen
-
200 g Griekse yoghurt
-
2 afgestreken eetlepels zachte gele ras el hanoutspecerijen mix, te koop in Marokkaanse winkel of betere supermarkt,
-
naar smaak peper en zout
-
1 klontje margarine of boter
-
enkele kerstomaatjes
Directions
In 2007 postte ik op mijn oude blog al een recept voor Caesar Salade. In die tijd was de salade hier nog niet zo bekend, nu is hij niet meer weg te denken. Ik kreeg het originele recept van een Amerikaanse kennis, maar het kreeg doorheen de jaren mijn eigen touch, het wer dus caesar salad with a twist. Vandaag maakte ik deze knapperige salade met ijsbergsla i.p.v. Romeinse sla en de kip marineerde ik in yoghurt, specerijen en citroen. Eigenlijk zoals kip tandoori. Het resultaat is een lekkere zachte kip met pit.
Misschien lust je deze kip met caesar salad ook wel.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
Verwarm de oven op 180° |
2
Done
|
De marinadeMeng de yoghurt met ras el hanout, peper, zout en citroensap. Leg hierin de kippenhaasjes en laat ze een half uurtje marineren. |
3
Done
|
De dressingMaak de dressing zoals een mayonaise. Klop de dooier los met de mosterd. Voeg druppelsgewijs de koolzaadolie toe tot er een binding ontstaat en doe er op het einde de olijfolie bij. Roer de ansjovispasta, citroen, geperste of geraspte look, peper en zout toe. |
4
Done
|
De croutonsSnijd het brood grof, meng er een scheutje olijfolie onder, een beetje geraspte of geperste look en een beetje geraspte parmezaan. Bak de broodkorstje krokant in de oven. Strooi er op het einde nog wat geraspte parmezaan over. |
5
Done
|
De slaScheur de sla in stukken, meng er wat dressing onder en serveer de rest apart. Verdeel de sla in twee diepe borden, schik er parmezaanschilfers over en de broodkorstjes. |
6
Done
|
De kipBak de kip in margarine of boter goudbruin en schik die over de salade. Werk eventueel af met enkele kerstomaatjes. |