Ingredients
-
2,5 kg hertenstoofsel
-
ongezouten boter
-
200 g gerookte spekreepjes
-
2 wortelen
-
1 pastinaak
-
2 dl wildfond
-
2 dl weekwater paddenstoelen
-
2 laurier
-
8 Amandelbrood van Jules Destrooper
-
4 dl marinade
-
De marinade
-
1 fles rode wijn
-
2 wortelengrofgesneden
-
2 sjalotgrofgesneden
-
3 kruidnagels
-
2 tenen look
-
8 jeneverbessen
-
6 zwarte peperbollen
Directions
Dit is een oude post van mijn vorige blog. Het is een klassieker die niet mag ontbreken.
Zodra het einde van januari in zicht komt, begin ik een beetje te verlangen naar het voorjaar. Al zijn de herfst en de winter mijn favoriete seizoenen zijn, toch kan ik het niet laten om al wat lente in huis te halen met de eerste tulpen, blauwe druifjes, hyacinten en meer van dat soort kleurrijke bloemen. In de keuken verschijnen naast de typische seizoensgerechten ook meer en meer mediterrane gerechtjes. Het is waarschijnlijk om die donkere dagen te compenseren. Omdat het nog even wachten is op de lente serveer ik vandaag een typische winterse stoverij van hert of hertenragout. Ik serveerde deze ragout met kerstmis. Spruitjes, witlof en een gevuld appeltje met veenbessen zorgden voor een klassiek, maar lekker garnituur.
Let op dat het vlees een nacht moet marineren. Serveer met seizoensgroenten.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
Meng de ingrediënten van de marinade en overgiet hiermee het vlees. Meng goed en laat 1 nacht marineren in de koelkast. Af en toe omroeren. |
2
Done
|
Giet het vlees door een zeef, maar vang de marinade op. Haal de stukken vlees eruit, en verwijder de groenten en kruiden. Dep het vlees droog, bestrooi met peper en zout en bak het, in verschillende keren, bruin in boter. Verdeel het vlees over één of twee ovenvaste schalen met deksel. Doe de groenten, laurier, koekjes, fond, gezeefde marinade en weekwater van de paddenstoelen erbij. Plaats in een voorverwarmde oven op 200° en laat gedurende 2 uur garen. Indien de saus te vloeibaar is kan je die wat binden binden, indien te dik tijdens het garen aanlengen met wat fond of marinade. |