0 0
Hertenragout

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2,5 kg hertenstoofsel
ongezouten boter
200 g gerookte spekreepjes
2 wortelen
1 pastinaak
2 dl wildfond
2 dl weekwater paddenstoelen
2 laurier
8 Amandelbrood van Jules Destrooper
4 dl marinade
De marinade
1 fles rode wijn
2 wortelen grofgesneden
2 sjalot grofgesneden
3 kruidnagels
2 tenen look
8 jeneverbessen
6 zwarte peperbollen

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Hertenragout

Cuisine:

Ingredients

  • De marinade

Directions

Share

Dit is een oude post van mijn vorige blog. Het is een klassieker die niet mag ontbreken.

Zodra het einde van januari in zicht komt, begin ik een beetje te verlangen naar het voorjaar. Al zijn de herfst en de winter mijn favoriete seizoenen zijn, toch kan ik het niet laten om al wat lente in huis te halen met de eerste tulpen, blauwe druifjes, hyacinten en meer van dat soort kleurrijke bloemen. In de keuken verschijnen naast de typische seizoensgerechten ook meer en meer mediterrane gerechtjes. Het is waarschijnlijk om die donkere dagen te compenseren. Omdat het nog even wachten is op de lente serveer ik vandaag een typische winterse stoverij van hert of hertenragout. Ik serveerde deze ragout met kerstmis. Spruitjes, witlof en een gevuld appeltje met veenbessen zorgden voor een klassiek, maar lekker garnituur.

Let op dat het vlees een nacht moet marineren. Serveer met seizoensgroenten.

Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!

Steps

1
Done

Meng de ingrediënten van de marinade en overgiet hiermee het vlees. Meng goed en laat 1 nacht marineren in de koelkast. Af en toe omroeren.

2
Done

Giet het vlees door een zeef, maar vang de marinade op. Haal de stukken vlees eruit, en verwijder de groenten en kruiden. Dep het vlees droog, bestrooi met peper en zout  en bak het, in verschillende keren, bruin in boter. Verdeel  het vlees over  één of twee ovenvaste schalen met deksel. Doe de groenten, laurier, koekjes, fond, gezeefde marinade en weekwater van de paddenstoelen erbij. Plaats in een voorverwarmde oven op 200° en laat gedurende 2 uur garen. Indien de saus te vloeibaar is kan je die wat binden binden, indien te dik tijdens het garen aanlengen met wat fond of marinade.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Zuiderse mosselen in de tajine
zuiders getint stoofpotje
next
Zuiders getint stoofpotje
previous
Zuiderse mosselen in de tajine
zuiders getint stoofpotje
next
Zuiders getint stoofpotje

Add Your Comment