0 0
Indiaas stoofpotje met kikkererwten en spinazie

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Corrigeer aantal:
een scheutje plantaardige olie
1 ui
2 tenen knoflook
1,5 cm gember
2 dikke wortelen
1 blik (400 g) kikkererwten
200 g spinazie, gewassen en uitgelekt mag ook diepvries zijn
1 flinke eetlepel tomatenpuree
1 mespunt (of meer) chilipoeder
1/2 eetlepel Garam Masala
1 theelepel kurkuma
100 ml droge witte wijn
200 ml groentebouillon
2 eetlepels (gele) rozijnen eventueel geweekt
1 blik tomatenstukjes
peper en zout
100 ml kokosroom (Alpro)

Dit recept vastpinnen

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Indiaas stoofpotje met kikkererwten en spinazie

vegetarisch & glutenvrij

Kenmerken:
  • Glutenvrij
  • Vegetarisch
Keuken:

Ingrediënten

Intro

Share

Als ik mijn zelfgemaakte Indiase gerechten proef, word ik steeds terug meegenomen naar die ene keer dat ik in Little India in Singapore met mijn broer had afgesproken. Hij was op terugweg van Maleisië en mijn toenmalige partner en ik verbleven op dat moment in Singapore. Little India is een kleurrijke buurt met tal van eetstalletjes en eenvoudige restaurants. Na een voormiddag slenteren door de levendige wijk genoten we tijdens de lunch van een vegetarische thali. Een thali is te vergelijken met mezze of tapas. Je krijgt een schaal met allerlei kleine gerechtjes. Of dit Indiaas stoofpotje met kikkererwten en spinazie erbij zat, herinner ik me niet meer. Het is alweer een hele tijd geleden.

Indiaas stoofpotje met kikkererwten en spinazie

Indiaas koken is helemaal niet zo moeilijk. Je hebt alleen veel specerijen nodig, maar die vind je in bijna elke supermarkt. In dit Indiaas stoofpotje met kikkererwten en spinazie zit garam masala van euroma, gemalen komijn, koriander, kaneel en venkelzaad. Deze stoverij is vegetarisch en kan met naanbrood of rijst gegeten worden. Het is ook lekker als bijgerecht bij bijvoorbeeld kip tandoori.

Misschien lust je ook deze Indiase rundstoverij met geurige rijst ook wel.

Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. We zijn trouwens ook op Pinterest te vinden. Hopelijk tot gauw!

(Visited 496 times, 1 visits today)

Stappen

1
Klaar

Snij de ui fijn en de wortel in blokjes. Rasp de look en de gember. Neem een stoofpot. Stoof de ui aan in een scheutje olie. Voeg gember en lookpuree toe en roerbak even mee. Doe de wortel erbij, alsook en roerbak deze ca. 2 minuten. Roer de tomatenpuree en specerijen erdoor en blus met witte wijn. Laat de alcohol uitkoken en doe de tomatenstukjes erbij, alsook de bouillon en rozijnen. Laat op een laag vuurtje 50 minuten pruttelen. Doe dan de kikkererwten en spinazie erbij. Laat nog 10 minuten verder garen. Breng op smaak met zout en peper en roer er op het einde de kokosroom door.

2
Klaar

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Gebakken feta met Griekse salade en pasta
previous
Gebakken feta met Griekse salade en pasta
kip tandoori spiesjes
next
Kip tandoori spiesjes
Gebakken feta met Griekse salade en pasta
previous
Gebakken feta met Griekse salade en pasta
kip tandoori spiesjes
next
Kip tandoori spiesjes

Opmerking toevoegen