Ingredients
-
50 g ongezouten boter
-
1/2 koffielepel lavendelbloemen
-
120 g droge koekjes
-
50 + 30 g suiker
-
250 g roomkaasroomkwark
-
2,5 dl Griekse yoghurt
-
1,5 dl slagroomlicht opgeklopt (lobbig)
-
1/2 eetlepel limoen zeste
-
6 blaadjes citroenmelisse
-
250 g aardbeien
Directions
Steps
1
Done
|
Smelt de boter, doe de lavendelbloemetjes erin en neem van het vuur. Voeg de gemalen koekjes en 30 g suiker toe en meng alles goed door elkaar. Druk de nog warme massa uit op de bodem van een springvorm (20 cm doorsnede), zodat er een mooie taartbodem ontstaat. Plaats ca. 2 uur in de koelkast. |
2
Done
|
Klop in een schaal de kwark, de resterende suiker en yoghurt tot een glad mengsel. Vouw de lobbig geklopte slagroom onder het roomkaas mengsel. Stort het mengsel vervolgens op de taartbodem en strijk de bovenkant glad. Plaats opnieuw 1 uur in de koelkast. |
3
Done
|
Werk de taart voor het opdienen af met de aardbeien (heel, gehalveerd of in vier gesneden. Bestrooi eventueel met een beetje poedersuiker en werk verder af met de limoenrasp, enkele lavendelbloemetjes en de citroenmelisse. |