Ingredients
-
Voor de pesto
-
zongedroogde tomaatjes op olie
-
5 takjes verse basilicum
-
3 teentjes look
-
1/2 koffielepel ansjovispastaof 1 fijngesneden ansjovis
-
1 koffielepel tomatenpuree
-
2 eetlepels olijfolie extra vergine
-
peper en zout
-
Het overige
-
2 kg mosselen
-
1 ui
-
2 stelen groene selderijsteel
-
1 takje lavasof maggikruid, kan ook weggelaten worden
-
1 look
-
1 scheut droge witte wijn
-
peper en zout
-
olijfolie
-
1 citroen (enkel zeste/schil)
-
300 - 400 g picikan ook vervangen worden door een dikke spaghetti
-
Directions
Zo, terug van vakantie en weer helemaal klaar om jullie van nieuwe recepten te voorzien. Ondanks dat ik ontzettend veel inspiratie heb opgedaan in Indonesië blijft de mediterrane keuken tijdens een warme zomer toch één van mijn favorieten. Ook mosselen steek ik graag in een Italiaans of een ander zuiders jasje. Ze passen perfect in een pastagerecht. Hier combineerde ik mosselen met pici, een dikke spaghettisoort uit Toscane en een zelfgemaakte pesto met zongedroogde tomaten. Heerlijk!
Steps
1
Done
|
De pestoSnijd de tomaatjes grof, alsook de look en basilicum en doe alle ingrediënten behalve peper en zout in een mixbeker en mix tot een gladde pesto, breng daarna op smaak met peper en zout. Let op! Ansjovis is ook al zout. |
2
Done
|
Kook de pici gedurende 22 minuten (of kijk op de verpakking voor de aanbevolen kooktijd) in ruim gezouten water al dente. Giet daarna af. |
3
Done
|
Maak de mosselen schoon. Snijd de gepelde ui in blokjes, de gewassen selder en lavas in fijne stukjes en de look heel fijn. Stoof de groenten aan in een klein beetje olie en laat ze enkele minuten roerbakken. Voeg de mosselen toe en een flinke scheut witte wijn. Bestrooi met zout en zwarte peper. Breng aan de kook en laat de mosselen onder een deksel garen, wel regelmatig opschudden. |
4
Done
|
Neem een wok of ruime kookpot en roerbak hierin gedurende 2 à 3 minuten de pesto. Doe er een flinke scheut gezeefd mosselkookvocht bij. Laat een beetje inkoken en voeg dan de pici toe. Meng goed onder de pestosaus en schep vervolgens de mosselen eronder, zodat ze onder de pesto zitten. Eventueel nog wat bijkruiden met peper en afwerken met geraspte citroenzeste (opgelet, niet teveel van het wit mee raspen, anders krijg je een bittere smaak). |