Ingredients
-
1 sjalot
-
1 teentje knoflook
-
olijfolie
-
1 blik tomatenvlees
-
1 flinke scheut rode wijn
-
1 theelepel oregano gedroogd
-
1 theelepel basilicum gedroogd
-
1 theelepel paprikapoeder
-
peper en zout
-
1 snuifje chilipoeder
-
200 g flespompoen (butternut)
-
200 g (glutenvrije) tagliatelle Barilla
-
5 - 6 plakken Ardense ham
-
1 eetlepel geroosterde pijnboompitten
-
parmezaanschilfers
-
enkele blaadjes verse basilicum
Directions
Waarom altijd parmaham gebruiken, als je in eigen land perfecte vervangers hebt. Denk aan Gandaham of Ardense hesp. Die laatste is natuurlijk veel rokeriger van smaak, maar perfect voor bij deze (Glutenvrije) tagliatelle met butternut en Ardense ham. Butternut of flespompoen is één van de pompoenen die ik het liefst verwerk in gerechten. Het vruchtvlees is stevig en zelfs rauw lekker.
De ham werd op twee manieren gebruikt, één keer rauw en één keer gedroogd voor een krokante toets.
De glutenvrije tagliatelle is van Barilla senza glutine. De betere pasta in het glutenvrije segment. Wie geen last van gluten ondervindt kan natuurlijk gewone pasta nemen. Het nadeel van glutenvrije tagliatelle is dat hij makkelijk breekt, maar dat doet niets aan de smaak. Heb je zin om zelf glutenvrije pasta te maken, probeer dan zeker dit recept.
Meer pasta inspiratie vind je hier.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
Maak eerst de saus door de fijngesneden sjalot en look aan te stoven in een scheutje olijfolie. Voeg de rode wijn, het tomatenvlees, een scheutje water en de kruiden toe. Breng aan de kook. Laat verder op een zacht vuurtje pruttelen, terwijl de rest afwerkt. Breng de saus op smaak met peper, zout en een snufje chilipoeder of -vlokken. |
2
Done
|
Kook de tagliatelle al dente in gezouten water. Snij de pompoen in kleine blokjes en bak ze ca. 5 minuten in wat olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de blokjes toe aan de saus. Leg 2 plakken ham, elk afzonderlijk, tussen 2 vellen keukenpapier. Bak de ham één per één krokant in de microgolfoven gedurende 1 - 1,5 minuut op de hoogste stand. Snij de overige plakken grof. |
3
Done
|
Meng de afgegoten tagliatelle onder de warme saus. Schep de rauwe stukjes ham eronder. Schep in kommen en werk af met een scheutje olijfolie extra vergine, parmezaanschilfers, verkruimelde gedroogde ham, pijnboompitten en grof gehakte basilicum. |