• Home
  • Salade van gegrilde groenten met feta
0 0
Salade van gegrilde groenten met feta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Salade van gegrilde groenten met feta

Ingredients

Directions

Share

Het is de allerlaatste dag van mijn vakantie en ik voel me een beetje als een kind dat morgen voor het eerst naar de grote school gaat. Morgen stap ik nl., althans voor mij, een fonkelnieuwe wereld in. Bye bye food, hello fashion! Het is een nieuwe kans en ik kijk er enorm naar uit. Toch zal lekker eten en alles wat daarmee te maken heeft een passie blijven. Ik ga alleen heel wat minder in de keuken vertoeven, het kokkerellen zal zich beperken tot mijn vrije dagen. Het zal mijn wederhelft zijn die nu voor de dagelijkse maaltijden zorgt.  Ook dat is nieuw!

Zoals ik al in het begin schreef is dit mijn laatste vakantiedag. Gisteren hebben we die al mooi afgesloten met‘Vollebak Vennestraat’ in Genk-Winterslag. Vijf weken lang beleef je in de straat van de zintuigen de typische Genkse sfeer. Elke zaterdag van 16 augustus tot 13 september komt een ander thema aan bod, nl. zien, ruiken, voelen, horen en proeven. Er is straatanimatie, muziek, Rocc-o-rama ( een tentoonstelling over Rocco Granata), etc. Verder kan je deelnemen aan workshops, neuzen in de gloednieuwe galerij van Oja of in één van de vele pop up stores. Aan een lange tafel proef je van Genkse streetfood of drink je een glas en in de talrijke restaurantjes geniet je van de zuiderse keuken.  Kortom Genk op zijn best. Elke zaterdagvoormiddag is er trouwens een versmarkt en bij mooi weer is het heerlijk vertoeven op de vele terrasjes. Voor lekkere wijn moet je bij Winepluszijn en voor vlees en delicatessen is het aanschuiven bij slagerij Vincent.

Wij zijn gisteren gestart met antipasti en bruschette bij La Posta (een gevestigde waarde in de Vennestraat) en later op de avond bij een nieuw Grieks restaurant gaan eten. Om in de sfeer te blijven serveer ik vandaag deze zuiderse salade.

 

Steps

1
Done

De paprika wassen, halveren, zaadlijsten verwijderen en 15 - 20 minuten op een bakblik grillen in de oven. De aubergine en courgette wassen en in de lengte in dunne plakken snijden. De champignons schoonwrijven en in plakken snijden. Bestrooi de groenterepen met zout en bestrijk met olijfolie. Rooster de groenten in een grillpan of op een barbecue. Haal de paprika’s uit de oven, doe ze in een plastieken zakje en laat ze afkoelen, hierdoor gaan de velletjes gemakkelijker verwijderd worden.  Snijd ze in de lengte in brede repen. Snijd de knoflook in fijne plakjes. Hak de peterselie fijn. Maak een dressing van 3 el olijfolie en 1,5 el witte wijnazijn. Druppel of borstel de dressing over de groenten, bestrooi met oregano en werk af met schijfjes look, verkruimelde feta en peterselie of basilicum.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Pici met mosselen en pesto
next
Aziatisch varkenshaasje met groenten in oestersaus
previous
Pici met mosselen en pesto
next
Aziatisch varkenshaasje met groenten in oestersaus

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here