Ingrediënten
-
3 aubergine
-
4 eetlepels olijfolie extra vergine
-
1/2 citroen
-
peper en zout
-
enkele druppels agavesiroopkan vervangen worden door suiker of honing
-
80 g kikkererwtenmag uit blik zijn
-
1 rode paprika
-
10 dadels
-
1 bosje munt
-
1 bosje koriander (vers)
-
1 look
-
80 g feta
-
1 handvol geroosterde amandelschilfers
-
een snuifje chilipoedernaar keuze
-
balsamico azijn
-
pita of turksbrood
Intro
Het overkomt me regelmatig dat ik vergeet om foto’s te nemen van de gerechten die ik maak. Vooral als er bezoek is, is alles al opgegeten vooraleer ik er erg in heb. Afgelopen vrijdag was zo’n avond, ik had een aantal lekkere barbecuegerechten voorbereid. Als voorgerecht serveerde ik zalmburgers met een exotische salsa, daarna lamskoteletjes met Maaslands kruidenzout, kofte en rundspiesjes met een overheerlijke aubergine salade van Raymond Blanc.
Op de foto in het gezelschap van een couscoussalade, een restje dat ik een dag later at.
Stappen
1
Klaar
|
Prik in de aubergines gaatjes met een vork. Plaats de hele aubergines op een hete BBQ voor ca. 20 minuten (dit kan ook in de oven), draai ze alle vijf minuten eens om. Wanneer ze zacht zijn, zijn ze goed. Zet ze opzij om wat af te koelen. Halveer de aubergines in de lengte en schep het vruchtvlees eruit en doe in een grote schaal. Eventueel zaden en overtollig vocht er eerst uitscheppen en het vruchtvlees grof snijden. Druppel er de olijfolie over, alsook de citroen. Breng op smaak pet peper en zout en een snuifje suiker. |
2
Klaar
|
Bewaar enkele kikkererwten als garnering, evenals munt. De rest van de kikkererwten, fijngesneden dadels, paprika, munt, koriander, look en eventueel chili mag er nu bij. Schep alles nog eens goed onder elkaar. Breng op smaak. Werk af met de feta, de rest van de kikkererwten en munt. Druppel er op het einde nog wat extra olijfolie over en ook balsamico. Serveer met gegrilde pitabroodjes. |