Ingredients
-
De gebakken feta
-
1 pakje (150 - 200g) feta
-
3 eetlepels glutenvrije bloem
-
1 bio ei
-
De pasta
-
150 g kleine glutenvrije pasta (risoni, orzo, ditalini, ...
-
1/2 kleine ui
-
1 scheutje olijfolie
-
1 teentje knoflook
-
1 mespunt gemalen komijn
-
1 theelepel oregano gedroogd
-
1 theelepel paprikapoeder
-
3 eetlepels tomatenpuree
-
peper en zout
-
De salade en dressing
-
1 koffielepel Dijonmosterd
-
1 koffielepel honing
-
6 eetlepels zachte olijfolie
-
3 eetlepels ciderazijn (appelazijn)
-
2 eetlepels koud water
-
1/2 theelepel lookpoeder
-
1 theelepel oregano gedroogd
-
peper en zout
-
2 slaharten of little gems
-
1 tomaat
-
1 stuk van ca10 cm komkommer
-
enkele blokjes feta
-
enkele Kalamata olijvenof andere zwarte olijven
-
1/4 kleine ui
Directions
Geniet jij ook zo van de eerste lentezon? Wat hebben we die gemist. Er leek geen einde aan de sombere winter te komen, maar klagen heeft geen zin. Het is wat het is. Zonnig weer vraagt natuurlijk om zomerse gerechten, dus gaan we vandaag voor gebakken feta met Griekse salade en pasta, zomerser wordt het niet.
Dit is een volledig glutenvrij en vegetarisch recept, dus helemaal in het teken van de Veggie Challenge of de uitdaging om in maart geen vlees te eten. Guy deed niet mee, voor hem grilde ik enkele souvlaki én ik gebruikte echte Griekse pasta of orzo. Voor mezelf verving ik de orzo door glutenvrije ditalini van Barilla Senza Glutine, maar je kunt ook glutenvrije risoni nemen.
Liever geen Griekse salade en pasta bij de gebakken feta, ga dan voor dit recept. Wil je vooraf ook nog mezze? Kijk dan hier.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? Of wanneer je een tip voor ons hebt. We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
De pastaKook de pasta al dente volgens de aanbevolen kooktijd op de verpakking. Stoof de fijngesneden ui en knoflook aan in wat olijfolie. Voeg de tomatenpuree en 100 ml water of bouillon toe. Laat voor 1/3 inkoken en breng op smaak met de kruiden, peper en zout. Meng de uitgelekte pasta onder de saus. |
2
Done
|
De saladeSnij de tomaat en komkommer in stukjes, de sla grof en de ui in partjes. Maak een dressing door olie, azijn, honing, mosterd, water, oregano en lookpoeder te mengen en breng op smaak met peper en zout. Giet de dressing over de salade. Werk af met olijven en blokjes feta. |
3
Done
|
De gebakken fetaKlop het ei los in een diep bord, voeg peper en zout toe. Strooi enkele eetlepels (glutenvrije) bloem in een ander bord. Wentel de feta eerst in de bloem, vervolgens in het ei en opnieuw in de bloem. Bak de feta goudbruin in olijfolie. Laat uitlekken op keukenpapier |