Ingredients
-
500 g vongole veracigoed gespoeld
-
3 tenen knoflook
-
1 scheut olijfolie
-
2 eetlepels bladpeterselie
-
200 ml droge witte wijn
-
200 g glutenvrije spaghetti (Barilla)
-
peper en zout
-
1 klontje boter
Directions
Spaghetti vongole is één van onze favorieten. De allerlekkerste aten we ooit bij een eetstalletje aan het strand van San Remo. We waren op doorreis van het zuiden van Frankrijk naar Piemonte in Italië en kregen honger. Het was dus heel toevallig.
Je kunt de vongole vervangen door mosselen of een combinatie van de twee gebruiken, zoals in dit recept.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
Kook de pasta al dente volgens de aanwijzing op de verpakking. Bewaar alvorens af te gieten enkele eetlepels kookwater. |
2
Done
|
Pel de knoflook en hak deze fijn. Verwarm de olijfolie en fruit de knoflook aan. Voeg de vongole toe en de witte wijn. Breng aan de kook tot de schelpjes open zijn. Schep de Vongole uit de pot en houd warm. |
3
Done
|
Voeg het kookwater toe aan de pot en breng aan de kook. Laat het vocht een beetje inkoken en doe de boter erbij. |
4
Done
|
Meng nu het kookvocht, de schelpjes en de peterselie onder de pasta. Roer er nog een flinke scheut olijfolie onder en breng op smaak met peper en eventueel zout. |