Ingredients
-
ca. 700 g paddenstoelen mixDit kan een mengeling zijn van bospaddenstoelen (cantharel, eekhoorntjesbrood, schapenvoetjes, etc.), champignons, shiitake, oesterzwammen, etc.
-
4 - 6 schorseneren
-
citroensap
-
peper en zout
-
2 teentjes look
-
12 stuks krielaardappelenop voorhand gekookt, mag met schil
-
olijfolie
-
8 eetlepels (verse) dragonin het originele recept zit ook nog kervel, maar je kunt de dragon en kervel eveneens vervangen door verse tijm of bieslook
-
8 eetlepels volle roomJe kunt ook zure room of crème fraiche gebruiken
-
4 vellen bakpapier
-
keukentouw
Directions
De meeste mensen willen tijdens de feestdagen geen uren in de keuken staan. Er zijn natuurlijk tal van afhaalmogelijkheden, maar je kunt mits een beetje voorbereiding ook zelf je feestmaal koken. Deze papillotten zijn lekker als bijgerecht. Ik haalde de inspiratie hiervoor bij Yotam Ottolenghi. Vorige keer maakte ik ze geheel volgens zijn recept, maar dit keer bracht ik enkele aanpassingen aan. Je kunt de papieren buideltjes, die eigenlijk best wel mooi ogen, enkele uren op voorhand klaarmaken en voor het serveren een kwartiertje opwarmen. Geef er een lekker stukje vlees bij of een vegetarisch vleesvervanger en je bent klaar. Lekker bij wild zoals hertensteak, fazant, patrijs etc.
Steps
1
Done
|
Schil de schorseneren (eventueel handschoenen dragen), snijd ze in hapklare stukken. Kook ze in gezouten water waar je een scheutje citroensap aan toevoegt om verkleuren tegen te gaan. Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in grove stukken. Snijd de gepelde look grof. Bak de paddenstoelen op hoog vuur in een scheutje olijfolie. Voeg de look toe en bak ze kort. Breng op smaak met peper en zout. |
2
Done
|
Snijd de gekookte krieltjes in plakken. Hak de dragon grof. |
3
Done
|
Leg vier vellen bakpapier van ca. 38 x 38 cm klaar. Ik vind het gemakkelijk om er telkens een ondiep kommetje onder te zetten alvorens ze te vullen. Verdeel de krieltjes, schorseneren en paddenstoelen over de vier vellen. Strooi er wat peper en zout over en de dragon. Schep vervolgens op elke portie twee eetlepels opgeklopte room. Vorm een buideltje en knoop dicht met het keukentouw. Maak strikjes zodat de gasten de buideltjes gemakkelijk kunnen openen. |
4
Done
|
Plaats voor het opdienen de buideltjes een kwartier in een voorverwarmde oven op 200°c. |