Ingredients
-
1 portie pizzadeeg
-
2 uien
-
2 vastkokende aardappelen
-
olijfolie
-
100 g Gorgonzola
-
100 g ontbijtspek
-
100 g geraspte parmezaan
-
peper
-
1 takje rozemarijn
Directions
Soms heb ik op zondagavond geen zin om uitgebreid te koken en dan tover ik meestal een risotto of een ander simpel gerecht uit mijn mouw. Gisteren werden dat hartige taarten of liever één quiche en één witte pizza. De pizza had eigenlijk een beetje weg van flammekuche, een specialiteit uit de Elzas. De quiche met spinazie en gorgonzola kwam uit het boek ‘taarten’ van Delphine De Montalier, de pizza is een eigen recept.
Meer pizzarecepten vind je hier.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Wist je trouwens dat we ook een Facebookgroep hebben? Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
Bak de aardappelen en ui in een beetje olijfolie, tot de aardappelen gaar zijn. Beleg de pizzabodem met stukjes gorgonzola, parmezaan, uit, aardappelen en gerookt spek. Bestrooi rijkelijk met peper en fijngesneden rozemarijn. Bak 10 à 15 minuten in een voorverwarmde oven op ca. 200° Tip: Druppel naar smaak een beetje truffelolie over de pizza alvorens hem op te dienen. |