Ingredients
-
2 grote verse eekhoorntjesbroodpaddenstoelenporcini, cepes
-
1 flinke teen look
-
1 eetlepel gehakte bladpeterselie
-
ongezouten boter
-
olijfolie extra vergine
-
peper en zout
-
geraspte parmezaan
-
250 g tagliatelle
Directions
Enkele dagen geleden belde mijn moeder om te zeggen dat ze vers geplukt eekhoorntjesbrood voor me had. Een Italiaanse kennis had haar een volle mand gebracht, de helft voor mij en de helft voor haar. Wij wonen in een multiculturele omgeving en het zijn vooral Italianen en Polen, die verzot zijn op deze smakelijke paddenstoelen en massaal de bossen intrekken om de lekkernij te plukken. Net als bij de truffelzoekers worden ook hier de vindplaatsen angstvallig geheim gehouden.
Thuis maakte de paddenstoelen zorgvuldig schoon, sneed ze in plakken en stak een deel in de diepvriezer. Van de rest maakte ik deze eenvoudige, maar heerlijke pasta. Probeer ook dit recept >>>
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
Kook de tagliatelle al dente (volgens aangegeven tijd op de verpakking). Bak de knoflook zachtjes in wat boter met een scheutje olijfolie. Voeg de paddenstoelen toe, breng op smaak met peper en zout. Bak ze enkele minuten, tot ze gaar zijn. Voeg wat van het pastakookwater toe en laat lichtjes indikken. Doe de afgegoten tagliatelle erbij, roer er eventueel nog een klontje boter onder en werk af met de fijngesneden peterselie. Strooi en naar keuze geraspte parmezaan over. |