0 0
Pizzabodem met bloemkool

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1/2 bloemkool
1 ei
50 g geraspte parmezaan
1 snuifje zout
3 opgehoopte eetlepels universele bakmix Peaks

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Pizzabodem met bloemkool

Features:
  • Glutenvrij
  • Vegetarisch

Ingredients

Directions

Share

Glutenvrij, koolhydraatarm, low-carb … je hoort niets anders meer. Het is een hype, maar dat neemt niet weg dat sommige mensen zich echt wel beter voelen wanneer ze geen of weinig gluten eten. Ik spreek uit ervaring, ik heb nl. PDS (prikkelbaar darmsyndroom). Sinds ik gluten laat zijn de symptomen verminderd. Het is momenteel nog steeds zoeken naar lekkere glutenvrije producten en goede recepten. Deze pizzabodem met bloemkool vind ik zeer geslaagd. Ik ben ook altijd fan geweest van de pizza’s van Magione, die gemaakt worden met groenten. Vooral die met bloemkool vind ik lekker.

Een poosje geleden ging ik al eens aan de slag met alleen bloemkool voor de bodem, maar voor dit recept voegde ik enkele lepels glutenvrije universele bakmix van Peaks toe. Dat maakte de bodem iets steviger. Je dient de bodem eerst voor te bakken en daarna nog eens af te bakken. Iets meer werk dan bij gewoon pizzadeeg, dat dan wel weer moet rijzen.

Beleg de pizzabodem met bloemkool met jouw favoriete topping.

Op zoek naar meer glutenvrije varianten op basis van bloemkool? Probeer deze couscous. Binnenkort krijg je ook nog bloemkool nasi goreng.

Inspiratie nodig voor toppings of liever een gewone pizza, kijk hier en hier.

 

Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!

 

Steps

1
Done

Verwarm de oven voor op 150°C.

Hak de schoongemaakte bloemkool heel fijn in een elektrische hakmolen. Spreid de korrels uit over een bakblik en laat ca. 15 minuten drogen in de oven. Verhoog de oven nu naar 200°C. Doe ze vervolgens in een neteldoek of een schone theedoek en knijp zoveel mogelijk vocht uit de bloemkool. Meng de bloemkoolkorrels met het ei, de gemalen parmezaan, zout en de bakmix in een kom. Kneed het tot een samenhangend mengsel en leg het op een met bakpapier beklede bakplaat. Vorm met behulp van een vork een ronde pizzabodem. Bak de bodem in ca. 15 minuten op 200°C.

2
Done

Haal de pizzabodem uit de oven en beleg hem naar keuze. Bak vervolgens nog eens 10 minuten.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Tagliatelle met eekhoorntjesbrood (Porcini)
next
Frittata
previous
Tagliatelle met eekhoorntjesbrood (Porcini)
next
Frittata

Add Your Comment