Ingredients
-
4 dikke sneden stokbrood of ciabatta
-
1/2 bosje waterkers
-
1 rijpe peer
-
2 plakjes rauwe hamParma, Ganda, Serano, ...
-
1 stukje Gorgonzolastilton, Achelse blauwe, of andere blauwe schimmelkaas
-
olijfolie extra vergine
-
peper
Directions
Een kom soep krijgt gewoon, net dat tikje meer wanneer je er een belegde toast of een spiesje aan toevoegt. Het is trouwens ook een perfecte lunchcombinatie. Deze toast met waterkers, peer, rauwe ham en gorgonzola kan je natuurlijk ook als voorafje of snack serveren. Het recept voor de waterkerssoep vind je hier.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Je vindt ons ook op Pinterest. Voor glutenvrije tips, producten en eetgelegenheden kan je terecht op onze website GlutenVrijLeven! Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
Rooster het stokbrood onder de grill of in een grillpan. Was de waterkers met alleen de dunne steeltjes en dep droog. Snijd de ham in reepjes of halveer de plakjes. Verkruimel de kaas. Schil en/of was de peer, halveer, verwijder het klokkenhuis en snijd in plakjes. Bak de plakjes peer indien gewenst in een beetje boter. Beleg de toastjes met kaas, peer, ham en waterkers, overgiet met olijfolie van goede kwaliteit en bestrooi met peper. |