0 0
Waterkerssoep

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 bosje of pakje waterkers
1 klontje margarine of boter
1 - 1,5 eetlepel bloem
1,5 liter kippen- of groentebouillon
room eventueel

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Waterkerssoep

Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Toen ik vorige week tot de vaststelling kwam dat waterkerssaus niet zo’n goede keuze was voor bij de makreelnems, lengde ik het sausje een beetje aan en dat resulteerde in deze waterkerssoep.

Ik had de waterkers eerst geblancheerd, daarna met room in de blender gedaan en op smaak gebracht met peper en zout. Ten eerste had ik er teveel room bij gedaan en ten tweede was de saus iets te dik om als soep te serveren. Ik lengde het geheel aan met wat water en geconcentreerde kippenbouillon van Lacroix, die had ik onlangs gekocht om te testen. Uiteindelijk werd het een heerlijk soepje, dat perfect als aperitiefhapje kon dienen.

Wil je een compleet lunchgerecht, maak er dan deze toast bij met waterkers, peer, gorgonzola en rauwe ham.

Hieronder vind je het recept voor waterkerssoep van mijn moeder, haar soepen zijn uitmuntend!

Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Je vindt ons ook op Pinterest. Voor glutenvrije tips, producten en eetgelegenheden kan je terecht op onze website GlutenVrijLevenHopelijk tot gauw!

 

Steps

1
Done

Maak een roux, door de boter te laten smelten en de bloem erdoor te roeren. Giet er vervolgens al roerend (met klopper) de bouillon bij. Zorg ervoor dat er geen klontertjes achterblijven. Breng de ‘soep’ aan de kook, voeg de waterkers toe. Laat nog heel even doorkoken en mix de soep daarna fijn. Breng om smaak met peper en zout en serveer naar keuze met een scheutje room.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Triangoloni ai porcini e tartufo in brodo
previous
Triangoloni ai porcini e tartufo in brodo
Spring rolls AZIATISCHE LENTEROLLETJES
next
Spring rolls
Triangoloni ai porcini e tartufo in brodo
previous
Triangoloni ai porcini e tartufo in brodo
Spring rolls AZIATISCHE LENTEROLLETJES
next
Spring rolls

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here