Ingredients
-
1 bosje of pakje waterkers
-
1 klontje margarine of boter
-
1 - 1,5 eetlepel bloem
-
1,5 liter kippen- of groentebouillon
-
roomeventueel
-
Directions
Toen ik vorige week tot de vaststelling kwam dat waterkerssaus niet zo’n goede keuze was voor bij de makreelnems, lengde ik het sausje een beetje aan en dat resulteerde in deze waterkerssoep.
Ik had de waterkers eerst geblancheerd, daarna met room in de blender gedaan en op smaak gebracht met peper en zout. Ten eerste had ik er teveel room bij gedaan en ten tweede was de saus iets te dik om als soep te serveren. Ik lengde het geheel aan met wat water en geconcentreerde kippenbouillon van Lacroix, die had ik onlangs gekocht om te testen. Uiteindelijk werd het een heerlijk soepje, dat perfect als aperitiefhapje kon dienen.
Wil je een compleet lunchgerecht, maak er dan deze toast bij met waterkers, peer, gorgonzola en rauwe ham.
Hieronder vind je het recept voor waterkerssoep van mijn moeder, haar soepen zijn uitmuntend!
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Je vindt ons ook op Pinterest. Voor glutenvrije tips, producten en eetgelegenheden kan je terecht op onze website GlutenVrijLeven! Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
Maak een roux, door de boter te laten smelten en de bloem erdoor te roeren. Giet er vervolgens al roerend (met klopper) de bouillon bij. Zorg ervoor dat er geen klontertjes achterblijven. Breng de ‘soep’ aan de kook, voeg de waterkers toe. Laat nog heel even doorkoken en mix de soep daarna fijn. Breng om smaak met peper en zout en serveer naar keuze met een scheutje room. |