Ingredients
-
1 Hervekaasje (mild)
-
veldsla
-
1 kleine venkel
-
2 dikke sinaasappels
-
2 eetlepels grof gehakte hazelnoten
-
ca. 6 dadels
-
5 eetlepels olijfolie extra vergine
-
2 eetlepels witte balsamico of wijnazijn
-
1 koffielepeltje Dijonmosterd
-
peper en zout
Directions
Dit recept werd van onder het stof gehaald. Eigenlijk was ik het helemaal vergeten, maar laatst vroeg iemand via Instagram naar dit recept. Het stond vroeger nl. op mijn blog culinair atelier. De mevrouw in kwestie vond het een fantastisch recept, vandaar dat we het vandaag opnieuw posten. Ik heb het wel een beetje verfijnd en in een moderner jasje gestoken.
De combinatie van venkel en sinaasappel is sowieso heerlijk en de Hervekaas brengt een lekker zout tegengewicht. Om de salade helemaal winters te maken gebruik ik veldsla, hazelnoten en dadels.
Fan? Dan lust je deze zomerse variant ook wel.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
Was en droog de veldsla en verwijder eventueel de worteltjes. Maak de venkel schoon, snijd in blokjes of schaaf in dunne plakjes met een mandoline. Schil de sinaasappels dik en snij de segmentjes los tot partjes zonder vliesje (a vif) en bewaar het sap voor de dressing. Hak de noten grof en snijd de dadels in fijne blokjes. |
2
Done
|
Meng de mosterd, de olijfolie, het sinaasappelsap en de witte balsamico of witte wijnazijn tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Meng de venkel en eventueel de veldsla met een beetje olijfolie, peper en zout. Schik de sla in kommen of op borden, verdeel de venkel erover, leg hier en daar enkele sinaasappelpartjes en druppel er wat dressing over. Snij het kaasje in plakjes schik die over de salade en werk af met de stukjes dadel en hazelnoot. |