Ingredients
-
2 miso bouillonblokjes
-
100 g afsnijdsels van champignons, oesterzwammen, paddenstoelen ...Je kunt ook de steeltjes en afsnijdsels van paddenstoelen gebruiken, de bouillon wordt achteraf gezeefd.
-
1/2 venkel
-
1 kleine ui
-
1 takje tijm
-
12 mooie cantharellen
-
12 groene aspergetips of mini asperges
-
500 g gewassen jonge spinazie
-
olijfolie
-
3 bio eieren
-
1 scheutje (plantaardige) melk
-
2 takjes verse dragon
-
8 sprietjes bieslook
-
2 takjes bladpeterselie
-
(plantaardige) boter
-
peper en zout
Directions
Druk, druk, druk ….
Tijdens de hele maand november zijn we druk bezig geweest met koken. En zo kwam o.a. deze vegetarische miso bouillon met kruidenomelet en cantharellen tot stand. Maar we waren ook druk met het restylen van oude gerechten. Kook Leef Geniet is nog een jonge blog met veel nieuwe creaties. Toch hebben we ook heel wat recepten van onze vorige blog culinair atelier overgenomen. Inhoudelijk zijn die nog oké, maar de foto’s zijn verouderd of gewoon niet goed. Guy was mijn gesukkel (én de koude maaltijden) beu en verraste me laatst met een set studiolampen. Foto’s zijn het mooist wanneer ze bij daglicht genomen worden. Op winteravonden lukt dat natuurlijk niet. Mijn broer leende me enkele lenzen. Bij mijn moeder schooide ik enkele props, dat zijn attributen die je foto’s opleuken. Na een kleine verhuizing heb ik nu een mini fotostudio in onze hall geïnstalleerd. Tja, wij nemen onze hobby héééél serieus 😉 … én buren…, nu weten jullie wat dat felle licht rond etenstijd is.
Het recept
Zo, nu jullie daarvan op de hoogte zijn kunnen we overgaan naar het recept van vandaag: vegetarische miso bouillon met kruidenomelet en cantharellen, een feestelijk vegetarisch voorgerecht dat snel klaar is en boordevol smaak zit. Wie liever vis eet kan een stukje vaste witte vis nemen. Kabeljauw, schelvis … pocheer hem dan kort in de bouillon. Let wel dat je lekkere verse vis bij de visboer koopt, want er is echt wel een verschil. We namen zelf de proef op de som en maakte dit gerecht één keer met verse vis van de viswinkel en één keer van bij de supermarkt. Die laatste was echt niet lekker. Onze groenten halen we in de winter trouwens ook bij een lokale groenteboer en in het voorjaar kweken we ze zelf.
Voor de bouillon gebruikte ik de restjes of afsnijdsels van champignons, oesterzwammen en cantharellen. De miso bouillonblokjes koop je o.a. bij Bioplanet of in Aziatische voedingswinkels.
Wil je nog meer vegetarische recepten, kijk dan zeker eens in ons archief.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Bezoek ook zeker onze website GlutenVrijLeven! Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
De misobouillonSnij de gepelde ui en gewassen venkel grof. Stoof aan in een beetje olijfolie. Voeg de afsnijdsels van de paddenstoelen en tijm toe. Giet er een liter water bij en de 2 miso bouillonblokjes. Laat 30 minuten op een zacht vuurtje koken en zeef daarna tot je een heldere bouillon over hebt. |
2
Done
|
De kruidenomeletHaal de blaadjes van de peterselie- en dragonsteeltjes en hak die samen met de bieslook fijn. Klop de eieren los met een scheutje melk, doe de kruiden erbij, peper en zout en bak 2 dunne omeletjes in een pannenkoekenpan. Laat ze lichtjes afkoelen en rol strak op. Snij de rolletjes vervolgens in 12 gelijke stukken. |
3
Done
|
De afwerkingHoud 12 mooie gelijke blaadjes achter als garnering. Laat de rest van de spinazie slinken in wat olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Blancheer de paddenstoelen en aspergepuntjes allebei afzonderlijk in de miso bouillon. |
4
Done
|
Schik in 4 verwarmde kommen de spinazie, aspergepuntjes, cantharellen en omelet, werk af met de achtergehouden spinazieblaadjes en giet de bouillon er pas aan tafel bij. |