Ingredients
-
10 coquilles (mag diepgevroren zijn)
-
boter
-
1 sjalot
-
1 preiwit
-
2 wortelen
-
1 dikke centimeter knolselderij
-
6 groene asperges
-
een handvol oesterrzwammen
-
2 dl droge witte wijn
-
1 halve citroen
-
250 ml kookroom
-
peper en zout
-
1 visbouillon blokje
Directions
Er was een tijd dat coquilles of Sint-Jakobsnoten enkel op feestdagen gegeten werden. Wij eten ze ook wel eens door de week. Geen verse, maar wel diepgevroren. Het is gewoon handig om in huis te hebben. Dit gerecht van coquilles met groenten en witte wijnsaus is een ideaal gerechtje als je nog enkele groentjes over hebt in je koelkast. Ik gebruikte hiervoor enkele worteltjes, groene asperges, knolselder, champignons en het wit van prei. Je kunt de coquilles ook vervangen door een stukje vis of scampi’s. Het gerecht zelf biedt alleen maar voordelen: het is makkelijk te bereiden, het is superlekker en je koelkast raakt opgeruimd…
Meer lekkere coquillerecepten vind je hier.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Bezoek ook zeker onze website GlutenVrijLeven! Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
VoorbereidingLos het visbouillonblokje op in 500 ml water. Of gebruik zelfgemaakte visfumet. |
2
Done
|
Bereiding:Bak de oesterzwammen en de groene asperges aan in de pan met een beetje boter. Stoof de andere groenten in de visfumet voor ongeveer 10 minuten. |
3
Done
|
Afwerking:Verdeel de groentensaus over de borden en leg er de gebakken coquilles naast. Versier eventueel met een takje peterselie of kervel. |