0 0
Coquilles met groenten en witte wijnsaus

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Coquilles met groenten en witte wijnsaus

Features:
  • Glutenvrij
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Er was een tijd dat coquilles of Sint-Jakobsnoten enkel op feestdagen gegeten werden. Wij eten ze ook wel eens door de week. Geen verse, maar wel diepgevroren. Het is gewoon handig om in huis te hebben. Dit gerecht van coquilles met groenten en witte wijnsaus is een ideaal gerechtje als je nog enkele groentjes over hebt in je koelkast. Ik gebruikte hiervoor enkele worteltjes, groene asperges, knolselder, champignons en het wit van prei. Je kunt de coquilles ook vervangen door een stukje vis of scampi’s. Het gerecht zelf biedt alleen maar voordelen: het is makkelijk te bereiden, het is superlekker en je koelkast raakt opgeruimd…

Meer lekkere coquillerecepten vind je hier.

Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Bezoek ook zeker onze website GlutenVrijLevenHopelijk tot gauw!

 

Steps

1
Done

Voorbereiding

Los het visbouillonblokje op in 500 ml water. Of gebruik zelfgemaakte visfumet.
Snij de groentjes in fijne stukjes.

2
Done

Bereiding:

Bak de oesterzwammen en de groene asperges aan in de pan met een beetje boter. Stoof de andere groenten in de visfumet voor ongeveer 10 minuten.
Zet een pan met dikke bodem op het vuur. Laat een sjalotje opstoven in wat boter. Blus met de witte wijn en laat dit even inkoken. Voeg de room toe en roer goed door mekaar. Zeef de gestoofde groentjes en voeg ze bij de wijnsaus. De gebakken groentjes mogen er ook bij. Knijp de halve citroen er boven uit. Laat nog even pruttelen op een zacht vuurtje.
Bak ondertussen de coquilles kort aan in de pan. Twee tot drie minuten aan elke zijde is voldoende.

3
Done

Afwerking:

Verdeel de groentensaus over de borden en leg er de gebakken coquilles naast. Versier eventueel met een takje peterselie of kervel.

Guy

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Kort gebakken zalm met komkommer, venkel en sinaasappel en kervelolie
previous
Kort gebakken zalm met komkommer, venkel, sinaasappel en kervelolie
vegetarische miso bouillon met kruidenomelet
next
Vegetarische miso bouillon met kruidenomelet en cantharellen
Kort gebakken zalm met komkommer, venkel en sinaasappel en kervelolie
previous
Kort gebakken zalm met komkommer, venkel, sinaasappel en kervelolie
vegetarische miso bouillon met kruidenomelet
next
Vegetarische miso bouillon met kruidenomelet en cantharellen

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here