0 0
Glutenvrije plaattaart met pompoen, spruiten en feta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1/2 kleine Hokkaido pompoen
1 rode ui
10 spruiten
1 koffielepel gemalen komijnzaad
1 mespunt chilipoeder
1 mespunt lookpoeder
6 eetlepels olijfolie extra vergine
peper en zout
150 g feta
bieslook
sumak optioneel

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Glutenvrije plaattaart met pompoen, spruiten en feta

Features:
  • Glutenvrij
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Zelden heb ik meer gebakken dan sinds ik glutenvrij eet. Zoetigheden zijn nochtans niet echt mijn ding, maar hartig gebak zoals pizza, quiches en deze glutenvrije plaattaart met pompoen, spruiten en feta gaan er wel vlotjes in.

Intussen zijn we heel wat misbaksels later en heb ik me een geweldig goed glutenvrij bakboek aangeschaft. Het is echt hét boek dat nog ontbrak in onze redelijk uitgebreide culinaire bibliotheek. Bakken is sowieso een kunst op zich, maar glutenvrij bakken is nog een niveau hoger. Eer je de juiste meelsoorten en combinaties gevonden hebt, ben je al maanden verder. We zijn dus reuzeblij dat Bakers & Fakers met ‘Bakken zonder gluten’ dat al voor ons gedaan hebben.

Voor dit recept inspireerde ik me op hun ‘Hokkaidopompoen plaattaart’ en ‘pikte’ het recept voor de taartbodem, die uit glutenvrij meel bestaat (ik gebruikte Schär Universal mix), boter, ei, zout en wat water. Het resultaat was een lekker boterig, maar krokant deeg. Je kunt uiteraard ook kant-en-klaar deeg nemen zoals bladerdeeg of taartdeeg.

Het beleg is mijn eigen versie. Ik koos ook voor Hokkaido of kastanjepompoen, maar voegde er spruitjes, rode ui, (ook lekker met ontbijtspek erbij of een veggie variant) en feta aan toe. Deze glutenvrije plaattaart met pompoen, spruiten en feta is lekker als bijgerecht of met een salade en een yoghurtdressing.

De taart ging 50 minuten in de oven op 200°C.

Zin in meer hartig gebak? Kijk hier, ook voor niet glutenvrije baksels.

Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Bezoek ook zeker onze website GlutenVrijLevenHopelijk tot gauw!

Steps

1
Done

Verwarm de oven voor op 200°C of kijk op de verpakking als je kant-en-klaar deeg gebruikt. Rol het deeg uit tussen twee vellen bakpapier of ontrol het gekochte deeg. Leg het deeg met een vel bakpapier eronder op de bakplaat. Prik er met een vork gaatjes in.

2
Done

Was de pompoen en snijd hem in dunne plakken. Maak de spruiten schoon en halveer ze. Pel de ui en snijd in partjes. Meng de groenten met de specerijen, peper, zout en de olijfolie. Beleg hiermee het deeg. Plaats 30 minuten in de oven. Haal de taart eruit en verkruimel de feta erboven, plaats terug in de oven voor nog 20 minuten.

Werk af met fijngesneden bieslook en serveer er een yoghurtdressing en salade bij.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
vegetarische miso bouillon met kruidenomelet
previous
Vegetarische miso bouillon met kruidenomelet en cantharellen
Vegetarische paddenstoelen wellington met vekle, spruiten, raapjes en wortel
next
Vegetarische paddenstoelen wellington
vegetarische miso bouillon met kruidenomelet
previous
Vegetarische miso bouillon met kruidenomelet en cantharellen
Vegetarische paddenstoelen wellington met vekle, spruiten, raapjes en wortel
next
Vegetarische paddenstoelen wellington

Add Your Comment