Ingredients
-
500 g vongole veraci
-
1 teen look
-
1 tomaat
-
3 takjes bladpeterselie
-
olijfolie extra vergine
-
Noilly Prat
-
peper en zout
Directions
[avatar user=”inge” /]
Het is vandaag stralend lenteweer, met 26°C durf ik het zelfs zomerweer noemen of barbecueweer. Guy keek er al de hele week naar uit om op Hemelvaartsdag te barbecuen. 😀 Zelf ben ik niet zo’n fan van gegrilde worsten en satés, geef mij maar groenten en wat vis. Oorspronkelijk zouden we mosselen op de rooster leggen, maar het werd een papillot van vongole op de barbecue.
Super eenvoudig, maar overheerlijk. Het gerecht riep herinneringen op uit Zuid-Frankrijk en uit Puglia, in de hak van Italië, waar we heerlijke mossel- en vongolegerechten aten. In Frankrijk aten we deze lekkere schelpjes in Le Jardin en Ville in Carcasonne, Ik kan me alleen niet herinneren of ze daar zo lekker waren of dat het kader meer indruk op me gemaakt heeft.
In Puglia, meer bepaald in Martina Franca herinner ik me vooral de allerlekkerste mosselen ooit. We aten ze letterlijk op de stoep. Ik ben er twee jaar later nog eens heen gegaan met mijn moeder en de mosselen smaakten nog net zoals ik ze mij herinnerde. Helaas weet ik de naam van het restaurant niet meer maar zou er blindelings heen lopen, denk ik.
Deze vongole op de barbecue zijn heel snel klaar. Je moet alleen de vongole grondig spoelen en dat toch een keer of 5 tot er geen zand meer in het spoelwater zit. Verder heb je 2 vellen aluminiumfolie van ca 40 cm elk nodig of 2 Q bags van Point Virgule.
Wil je niets missen? Volg onze kook-, leef- en genietmomenten op Facebook of Instagram. Als je lid wordt van onze Facebookgroep krijg je er nog nuttige tips en interessante links bovenop.
Steps
1
Done
|
Terwijl de vongole in het water liggen, kan je de voorbereidingen treffen. Pel de tomaten en snijd ze in blokjes. Hak de look en peterselie fijn. |
2
Done
|
Leg de vellen folie op het aanrecht en bestrijk ze met wat olijfolie. Leg aan één kant een hoopje tomatenstukjes met daarover de peterselie en look. Leg de vongole erop en strooi er peper en een snuifje zout over. Vouw het vel aluminiumfolie in twee en vouw 3 van de 4 randen in enkele keren dicht, zodat er een zak ontstaat. Of gebruik de Q bag. Giet een scheut Noilly Prat of droge witte wijn in de zakken en een scheutje olijfolie extra vergine. Vouw de bovenkant van de zak dicht en leg de goed gesloten zakken ca. 4 à 5 minuten op de barbecue. |
One Comment Hide Comments
Dat moet ik zeker eens proberen… Merci!