Ingredients
-
De penne
-
160 g penneGlutenvrije of gewone
-
olijfolie
-
150 g mascarpone
-
40 g zongedroogde tomaatjes op olie
-
40 g gekonfijte tomaatjes op olie
-
8 basilicumblaadjes
-
200 ml kookroom
-
80 g geraspte parmezaan
-
peper en zout
-
De champignons
-
450 g bruine champignons
-
1 klontje boter
-
2 ontpitte en ontvelde tomaat
-
150 g rucola
-
2 eetlepels geroosterde pijnboompitten
-
1 eetlepel taggiasche olijven
-
1 eetlepel gekonfijte tomaatjes op olie
-
peper en zout
-
De afwerking
-
4 rauwe bruine champignons
-
rucola
Directions
[avatar user=”Guy” /]
Dit is niet meteen een doordeweeks recept maar misschien wel iets om in het komende verlengde weekend te maken. Het was monnikenwerk, maar wel héél lekker! Ik baseerde mij voor deze gevulde penne met mascarpone en gekonfijte tomaten en champignons op een recept van ‘the master himself’ Peter Goossens. Dat de smaken goed zouden zijn was zeker, maar of ik het voor mekaar zou krijgen was twijfelachtig.
Omdat Inge glutenvrij eet, gebruikte ik penne senza glutine van Barilla. Het nadeel is dat glutenvrij minder elastisch is, maar het lukte wel op enkele gebarsten exemplaren na.
Dit gerecht is niet op 1, 2, 3 klaar, reken er voldoende tijd voor.
Misschien lust je deze penne met witloof en tijgergarnalen ook wel.
Wil je niets missen? Volg onze kook-, leef- en genietmomenten op Facebook of Instagram. Als je lid wordt van onze Facebookgroep krijg je er nog nuttige tips en interessante links bovenop.
Steps
1
Done
|
De penneKook de penne al dente volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet af en laat afkoelen. Dep de pasta wat droog en meng met een beetje olijfolie. |
2
Done
|
Meng de fijngesneden tomaatjes met de mascarpone, fijngesneden basilicum, peper en zout en mix fijn. Doe het mengsel in een wegwerp spuitzak en vul de penne hiermee. Zorg ervoor dat de zijkanten mooi glad zijn. Leg de penne naast elkaar, in gelijke rijen, op een met bakpapier beklede bakplaat. |
3
Done
|
|
4
Done
|
De champignonsSnij de champignons fijn en de ontvelde en ontpitte tomaten in blokjes. Hak ook de rucola, pijnboompitten, olijven en gekonfijte tomaten fijn. Bak de champignons aan in een klontje boter. Breng ze op smaak met peper en zout. Doe nu alle andere ingrediënten bij de champignons. Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout. |
5
Done
|
De afwerkingLeg voorzichtig 2 rijen penne op verwarmde borden, schik er het champignonmengsel bij en werk af met rucola en dunne schijfjes rauwe champignons. |